Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgu prezentē starptautiskā tūrisma izstādē ITB Berlin 2012

EasyGet.lv, 07.03.2012. 11:18

No 7. līdz 11. martam Berlīnē starptautiskā izstādē ITB Berlin 2012 Rīgas tūrisma piedāvājums jau otro gadu tiks prezentēts ar tūrisma zīmolu LIVE RĪGA, informē RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Guna Caune. Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) veidotā LIVE RĪGA sadaļa ir integrēta Latvijas kopējā stendā.

LIVE RĪGA sadaļā ikviens varēs atklāt Rīgas tūrisma piedāvājuma dažādību – no individuāliem ceļotājiem, ģimenēm ar bērniem un tūristu grupām līdz biznesa tūristiem. Papildus varēs uzzināt par kulinārā tūrisma attīstības projektu "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga", plāniem 2013.gadā, kad Rīgā plaši tiks atzīmēts Riharda Vāgnera 200.jubilejas gads, kā arī iepazīties ar plašo Rīgas kā Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2014.gadā programmu.

Rīga Latvijas stendā tiks pārstāvēta kopā ar citiem dalībniekiem – 18 pašvaldībām un komersantiem no Rīgas, Jūrmalas, Līvāniem, Jelgavas, Liepājas, Siguldas, Valmieras, Ventspils un citām pilsētām. Stenda dalībnieku vidū ir tūrisma firmu pārstāvji, viesnīcu, restorānu un kempingu biznesā strādājošie, kā arī izstāžu un koncertu rīkotāji.

Arvien vairāk vāciešu atzīst Rīgu par pievilcīgu galamērķi, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija. Pērn Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs nakšņojuši 88 736 vācieši, kas ir par 14% vairāk nekā 2010.gadā.

Rīgu var ērti sasniegt ar tiešajiem lidojumiem no 5 pilsētām Vācijā – Berlīnes, Minhenes, Hamburgas, Diseldorfas un Frankfurtes. Kopumā nedēļas laikā uz tiek veikti vairāk nekā 84 lidojumi no 7 lidostām Vācijā. Lidojumus no Vācijas uz Rīgu izpilda airBaltic, Lufthansa un Ryanair.

2012.gada pirmajā pusgadā Rīgas tūrisma piedāvājums tiks prezentēts vēl divās starptautiskās tūrisma izstādēs – MITT, kas no 21. līdz 24.martam notiks Krievijas galvaspilsētā Maskavā, un IMEX, kas no 22. līdz 24.maijam notiks Frankfurtē, Vācijā.

Tūrisma izstāde ITB Berlin kopš 1966.gada notiek reizi gadā. Pērn izstādi apmeklēja gandrīz 170 000 interesentu, no tiem 108 000 bija profesionāļi. Izstādē piedalījās vairāk nekā 10 000 dalībnieki no 180 valstīm. ITB Berlin 2011 strādāja 7200 žurnālistu, no kuriem 1800 bija ārzemnieki.

Par Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV