Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Cēsīs ar vērienu atzīmēs Starptautisko tūrisma gidu dienu

EasyGet.lv, 21.02.2013. 11:32

22. februārī Cēsīs tiks atzīmēta Starptautiskā tūristu gidu diena. Tās ietvaros pilsētā notiks divas atraktīvas bezmaksas ekskursijas – „Kur ziemo Fonītis? Fonofestam pa pēdām" un „Laikamašīna. Misija:Cēsis", informē Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centra vadītāja Andra Magone. Pasākumu mērķis ir gidu dienas ietvaros atraktīvā veidā veicināt iedzīvotāju aktivitāti, popularizēt gidu profesiju, kā arī vērst uzmanību uz konkrētai pilsētai nozīmīgām vietām, objektiem.

„Kur Ziemo Fonītis?" Fonofestam pa pēdām

Interesenti uz pasākuma sākumu tiek aicināti plkst. 15.00 pie Cēsu Jauniešu domes, Raunas ielā 4. Turpinājums būs Cēsu vecpilsētas ielās, bet noslēguma daļa sāksies ap 16.00 FonoKlubā, Rīgas ielā 47.

Iepriekš tiek nokomplektētas dalībnieku grupas 3-5 cilvēku sastāvā, pieteikšanās pasākumam pa tālruni vai arī e-pastu līdz 22.februārim 12.00. Dalība pasākumā ir bez maksas. Bet vienam no grupas dalībniekiem ir nepieciešams mobilais telefons. Pēc kopīgas sapulcēšanās atkarībā no dalībnieku skaita ar 3-5 min. pauzi grupām tiek dots starts interesantām un atraktīvām foto medībām pa Cēsu pilsētu. Pēc pastaigas tiks vērtēta uzdevumu izpildes kvalitāte un radošums, kas izmantots, lai radītu bildei stāstu.

Pasākuma otrajā daļā dalībnieki tiek aicināti pulcēties FonoKlubā, kur neformālā gaisotnē pasākuma dalībnieki varēs dalīties atmiņās un pārrunā to, kā gājis foto medībās, aplūko uzņemtās fotogrāfijas, kā arī baudīt mūziku. Notiks arī saruna FonoFesta rīkotājiem un citiem apmeklētājiem, kuri ir gatavi dalīties ar saviem interesantākajiem festivāla piedzīvojumiem. Pateicība par pasākuma apmeklēšanu. Pasākums noslēdzies.

„Laikamašīna. Misija:Cēsis"

Interesenti neatkarīgi no vecuma tiek aicināti pulcēties plkst. 14.00 pie Riekstu kalna Cēsu pils parkā un doties piedzīvojumu pilnā ceļojumā ar Laika mašīnu pa dažādām pilsētas vietām dažādos gadsimtos.

Ceļojuma laikā būs dažādi atraktīvi uzdevumi, kā arī iespēja pierādīt savas zināšanas par Cēsu vēsturi un iedzīvotājiem. Ekskursija ilgs apmēram divas stundas, un tās dalībniekiem vajadzētu parūpēties par laikapstākļiem atbilsotšu apģērbu.

Starptautiskā Tūristu gidu diena pasaulē tiek atzīmēta kopš 1980. gada, un to aizsāka pasaules tūristu gidu asociācija. Tās mērķis ir popularizēt gida profesijas prestižu un ieinteresēt iedzīvotājus kultūras un dabas mantojuma izzināšanā turpmākajai iedvesmai ikvienā norisē. Vidzemes Augstskolas tūrisma studenti šajā iniciatīvā iesaistījušies studiju kursa „Pasākumu organizēšana un vadība" ietvaros. Šāda sekmīga tradīcija sadarbībā ar tūrisma vietām un studentiem norit jau piekto gadu.

www.tourism.cesis.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV