Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Brīvdabas kino, tirdziņi, garda zupa un latviešu danči tūrisma sezonsas ieskandināšanā Liepājā

Easyget.lv, 06.05.2014. 16:22

Sestdien, 10.maijā, Kungu ielas radošajā kvartālā tiks svinēti Liepājas tūrisma sezonas atklāšanas svētki.
Brīvdabas kino, tirdziņi, garda zupa un latviešu danči tūrisma sezonsas ieskandināšanā Liepājā

Ikviens būs aicināts atklāt tūrisma sezonu un sagaidīt vasaru ar latviešu filmām un dančiem, aktīvo atpūtu, gardu zupu, īpašām dāvanām un vietējiem lauku labumiem. Aktivitātes visas dienas garumā Kungu ielas radošajā kvartālā būs bez maksas.

Lai celtu godā vietējo ražotāju daiļradi un čaklumu, sarūpētu kādu īpašu dāvanu māmiņai un sajustu vasaras dvesmu, tirdziņā, no plkst.11:00 līdz 16:00, ikviens varēs iegādāties vietējo amatnieku darinājumus, lauku labumus svētku galdam un citas praktiskas lietas. Vietējie ražotāji būs sarūpējuši kūpinātu gaļu, čeburekus, medu un citus saldus našķus. Savukārt, daiļamatnieki priecēs ar saviem īpašajiem roku darbiem – rotām, ādas un koka izstrādājumiem. Varbūt dāvanām māmiņai izvēlēsieties ar rokām gatavotas ziepes, lakatus, izšūtus lina tējas maisiņus vai keramikas izstrādājumus?

Plkst.12:00 aicinām uz ielu sporta un kultūras kustības “Ghetto Games” dokumentālo filmu “Tas ir tikai sākums”. Filma ir ne tikai stāsts par Latvijas lielāko ielu kultūras un sporta kustību, bet arī par jaunu cilvēku entuziasmu, motivāciju un izvēli, kas jāizdara ikdienas.
Plkst.13:15 Jauniešu mājas ielu vingrotāji priecēs apmeklētājus ar saviem paraugdemonstrējumiem. Ar ielu vingrošans palīdzību jaunieši ne tikai popularizē aktīvu dzīvesveidu, bet arī apliecina, ka mūsdienās spēks un izturība ir viena no latviešiem raksturīgākajām īpašībām, gluži tāpat kā senatnē.

Kungu ielas kvartāla saimniece plkst.13:30 visus cienās ar tradicionālo latviešu klimpu zupu. Zupa, jau tradicionāli, tiks vārīta pagalma centrālajā vietā – uz pavarda.

Plkst.14:00 dokumentālās filmas “Dokumentālists” brīvdabas seanss. Filma ir stāsts par to, kā dokumentālists ierodas pie skarbās un vientuļās purva Intas, lai uzņemtu filmu par viņu. Taču viņu attiecības nav vienkāršas.
Ap plkst.18:00 Kungu ielas radošajā kvartālā finišēs Liepājas pilsētā jau par tradīciju kļuvušais Tvīda brauciens, kura moto šogad ir “Ar putnu treļļiem azotē”. Būs gan Tvīda brauciena dalībnieku apbalvošana, fotogrāfēšanās, kā arī “Gulbja Dīķa Jazz Band” uzstāšanās.

Ikviens interesents plkst.19:00 un plkst.20:00 tiks aicināts izmēģināt latviskos danču soļus Liepājas Danču kluba vadībā. Par muzikālo pavadījumu dancotājiem rūpēsies grupa “Karogi”, kuru izpildījumā latviešu tradicionālā danču mūzika skanēs pirmo reizi.
Visas dienas garumā par atspirdzinošiem dzērieniem, saldējumu un gardiem ēdieniem rūpēsies SIA „Marķīza impērija”, bet par dzērienu garšas buķeti būs parūpējusies Valmiermuižas alus darītava, kas uz Liepāju būs atvedusi dažādus alus veidus, alus kokteiļus un bezalkoholiskos iesala dzērienus, kā arī cienās ar Drabiņu cepumiem un iesala karamelēm.

Atklāsim tūrisma sezonu kopā, labi pavadot laiku un priecājoties par vasaras tuvošanos, Kungu ielas radošajā kvartālā, Kungu ielā 24!

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV