Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Stājas spēkā atvieglotā ES vīzu procedūra ar Krieviju

NRA, 07.06.2007. 14:44 | komentāri (2)

Atsevišķām kategorijām Krievijas pilsoņu vairs nebūs jāiet cauri garajam ES vīzu iegūšanas procesam, ar šādiem ievadvārdiem Krievijas ziņu aģentūras apsveica vakar spēkā stājušos vienošanos starp Krieviju un ES par vīzu procedūras atvieglošanu.
Starp Krieviju un ES 24 dalībvalstīm parakstītā vienošanās paredz samazināt vīzas izsniegšanas termiņu līdz desmit dienām, samazināt pieteikumam nepieciešamo dokumentu skaitu. Tā arī nosaka fiksētu nodevu vīzas saņemšanai 35 eiro, vakar Maskavā sarīkotā preses konferencē paziņoja ES vēstnieks Krievijā Marks Franko. Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Andrejs Podeļiševs to raksturoja kā vienreizēju vienošanos, piebilstot, ka Krievija turpina līdzīgas sarunas ar Lielbritāniju, Īriju un Dāniju, kuras nav pievienojušās sākotnēji noslēgtajam līgumam.

Vienlaikus ar vīzu procedūras atvieglojumiem vakar spēkā stājusies arī vienošanās, kas uzliek Maskavai par pienākumu uzņemt atpakaļ ES nelikumīgi caur Krieviju iebraukušās personas. Krievija pauž nostāju, ka atpakaļ nosūtīto nelegālo imigrantu skaits nebūs liels, ziņo Ria Novosti, atsaucoties uz V. Postavinu.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV