Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas Motormuzejā izstādīts elegantais sporta BMW

EasyGet.lv, 08.11.2011. 10:11

Patlaban Rīgas Motormuzejā ir apskatāms 1938.gadā Vācijā ražotais sporta automobilis BMW 327, informē Ieva Bērziņa. Tā restaurācija ir veikta A.Rodes darbnīcā.
Rīgas Motormuzejā izstādīts elegantais sporta BMW

Trīsdesmito gadu otrajā pusē augstākajās aprindās aizvien lielāku popularitāti guva sporta automobiļi. Tā laika pieprasījumam līdzi sekoja arī BMW konstruktori, kuri uz standartmodeļa sedana bāzes radīja jaunu sporta – tūrisma klases auto.
Sabiedrībai jaunais 327 modelis pirmo reizi tika demonstrēts 1937.gadā. Pateicoties veiksmīgajām virsbūves pludlīnijām, krāsu salikumam un labajiem tehniskajiem parametriem, tas ieguva lielu publikas atsaucību. Šos automobiļus būvēja ar divu veidu virsbūvēm: sporta kabrioletu un sporta kupeju, kuru izskats tika daļēji aizgūts no itāļu dizaineriem.

Rīgas Motormuzejā eksponētais auto 2005.gadā tika ievests no Šveices. Restaurācija ilga divus gadus. Automobilis iekļauts Andreja un Edītes Rodes izstādē „Darba augļi''.
Tehniskie dati:
Motora tilpums 1971 cm3
Cilindru skaits 6
Motora vārstu novietojums OHV
Jauda 55 ZS
Maksimālais ātrums 125 km/h
Pašmasa 1100 kg

Rīgas Motormuzeja darba laiki: katru dienu plkst. 10:00 – 18:00.

Biļešu cenas (iekļaujot arī Motormuzeja pastāvīgās ekspozīcijas apskati):
Pieaugušie 2,- ls
Skolēni, studenti, pensionāri 1,- ls
Ģimenes biļete 4,- ls

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV