Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Premjers pieņem Demakovas demisiju

LETA, 13.01.2009. 16:56

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) ir pieņēmis kultūras ministres Helēnas Demakovas (TP) demisiju, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis.
Premjers pieņem Demakovas demisiju

Šodien valdības sēdē premjers nozīmēs kultūras ministra pienākumu izpildītāju. Pagaidām Godmanis gan nekomentē, vai līdz iespējamai Kultūras ministrijas reorganizācijai par jomu atbildīgs būs kāds no esošajiem Ministru kabineta locekļiem, vai arī viņš aicinās TP izvirzīt citu kandidātu.

Kā ziņots, vakar Godmanim tika nogādāts Demakovas iesniegums par atkāpšanos no kultūras ministres amata.

Demakova uzskata, ka "šajos apstākļos, kad publiski izskan liberālajā ideoloģijā sakņotas, bezatbildīgi plašas kultūras institūciju, piemēram, desmitiem muzeju, apvienošanas un pārprastas optimizācijas idejas, viņa nevar turpināt uzņemties atbildību par Kultūras ministrijas darbu, jo veselības stāvoklis liedz pilnvērtīgi piedalīties publiskajās debatēs un politiskajā procesā".

Kultūras nozarei patlaban ir nepieciešama aktīva vadība, kas plaši piedalītos politiskajās diskusijās publiskajā telpā, par Demakovas nostāju informēja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Tādēļ Demakova aicina Tautas partijas valdi iespējami īsā laikā izvirzīt jaunu kultūras ministra kandidātu. "Tam ir jābūt cilvēkam ar nacionālu un politiski konservatīvu stāju, taču ar lielu autoritāti kultūras cilvēku vidē un pierādītām nopietna, moderna kultūras menedžera spējām. Tam ir jābūt politiķim, kurš turpinās veidot kultūrpolitiku saskaņā ar nacionālas valsts ideju." Par šādu cilvēku Demakova uzskata aktieri, Žagarkalna slēpošanas trases īpašnieku, Cēsu Mākslas festivāla dibinātāju un vadītāju, Cēsu pilsētas domnieku un jau vairākus mēnešus Demakovas padomnieku Juri Žagaru.

Demakova arī neatjaunos Saeimas deputātes mandātu un nekandidēs ne pašvaldību, ne Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV