Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Tiesa vēlreiz noraida Kultūras ministrijas prasību

Ieva Kustova, 24.03.2009. 17:43 | komentāri (1)

Šā gada 23. martā Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atkārtoti noraidījusi 2008. gada 1. septembrī LR Kultūras ministrijas iesniegto pieteikumu, ar kuru ministrija lūgusi tiesai aizliegt akciju sabiedrībai „Rīgas Kinostudija” un Dānijas uzņēmumam „Voxell Aps” komerciāli izplatīt jebkurā un visos izplatīšanas veidos sarakstā norādītās 973 filmas, kas uzņemtas padomju varas laikā.

Šis pieteikums LR Kultūras ministrijas personā tika iesniegts tiesā kā papildu prasība 2007. gada 27. decembra prasībai pret akciju sabiedrību „Rīgas Kinostudija”, ministrijai lūdzot tiesu atzīt Latvijas valstij mantiskās autortiesības uz sarakstā norādītajām 973 filmām.

Bez minētā pieteikuma par pagaidu aizsardzības līdzekļa piemērošanu Kultūras ministrija jau 6 reizes ir iesniegusi tiesā prasības pieteikuma papildinājumus un precizējumus (2008.gada 31.janvārī, 16.jūnijā, 29.jūlijā, 2009.gada 12.janvārī, 15.janvārī un 3.martā), tādējādi tiesa ir tikusi vairākkārt atlikta. Pašlaik prasības izskatīšana pēc būtības ir nozīmēta 2009. gada 2. jūlijā.

„Mēs ceram, ka tiesa patiešām notiks 2. jūlijā. Tomēr iepriekšējā pieredze liek būt skeptiskiem – lai gan datums ir noteikts, mēs nevaram būt droši, ka Kultūras ministrija kārtējo, nu jau septīto reizi, neiesniegs blakus sūdzības un pieteikuma grozījumus, kas atkal ievērojami paildzinās tiesas procesu,” atzīmē akciju sabiedrības „Rīgas Kinostudija” valdes priekšsēdētājs Vents Horsts.

Kultūras ministrijas ierosinātais process pret akciju sabiedrību „Rīgas Kinostudija” ilgst pusotru gadu. Līdz šim procesa ietvaros LR Kultūras ministrija iesniegusi sešus prasības papildinājumus, kas visi tikuši atzīti par nepamatotiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV