Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Jūrmalā smilšu skulptūrās atdzīvosies vasaras sapņi

Reinis Druvietis, 29.06.2009. 17:10

Svētdien, 5. jūlijā, Jūrmalā Jomas ielas svētku laikā tiks atklāts jau 3. Starptautiskais Baltijas smilšu tēlniecības festivāls „Magic Sand" un pirmdien darbu pie skulptūru izveides sāk mākslinieki. Šogad festivāla tēma ir „Vasaras sapnis” un festivāla laikā tēlnieki smiltīs uzburs visdažādākās vīzijas.

Festivāls pulcina gan Eiropā, gan pasaulē atzinību guvušus tēlniekus, kuri ir pievērsušies smilšu skulptūru veidošanai. Gan iepriekšējos, gan šā gada festivālā Latvijas skatītāji var novērtēt vairāku pasaules labāko smilšu tēlnieku veikumu. Šogad „Magic Sand” piedalās pagājušā gada pasaules smilšu skulptūru čempionāta Harisonā uzvarētāji Hanneke Supli (Beļģija) un Marteins Rierse (Nīderlande), ASV nozīmīgākā smilšu tēlniecības konkursa „Virginia Beach” 2008. gada „Grand Prix” ieguvēja Eva Suzuko Makgrū (ASV) un viena no smilšu tēlniecības pamatlicējām Eiropā Marjona Katerberga (Nīderlande).

„Kaut arī smilšu skulptūru veidošana ir ļoti demokrātisks mākslas žanrs, kurā var izpausties ne tikai profesionāli tēlnieki, arī šajā jomā ir savas virsotnes. Mūsu mērķis ir uz Latviju atvest māksliniekus, kuri ir plūkuši uzvaras laurus pasaules slavenākajos konkursos vai arī ir devuši nozīmīgu devumu šā mākslas veida attīstībā. Tādēļ ir liels gandarījums, ka katru gadu starp festivāla dalībniekiem ir mākslinieki, kuri patiesi ir uzskatāmi par zvaigznēm. Tas ir izdevies arī šogad,” saka viens no „Magic Sand” mākslinieciskajiem vadītājiem Sandis Kondrāts.

Savu vasaras sapņu iemiesošanai tēlnieki izmantos 300 tonnas smilšu.

Jūrmalā tēlnieki ar savām skulptūrām arī sacenšas – tiks piešķirta gan skatītāju simpātiju, gan profesionālu mākslinieku žūrijas, gan Jūrmalas domes balva.

„Magic Sand” smilšu skulptūru parks Jūrmalā, Majoros, laukumā pie Jomas ielas 36 būs atvērts apmeklētājiem no 5.jūlija līdz augusta vidum katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00.

Papildu informāciju par pasākumu varat iegūt mājaslapās www.jomasiela.lv un www.magicsand.lv, kā arī www.frostiart.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV