Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Smilšu skulptūru festivālā "Magic Sand" uzvar Nīderlandes tēlnieka darbs

Lelde Vīnkalna, 06.07.2009. 15:31

Jūrmalas Jomas ielas svētki svētdien, 5.jūlijā, piedzīvoja ļoti lielu atsaucību, un tos apmeklēja vairāk kā 80 000 cilvēku. Jomas ielas svētku laikā norisinājās arī 3. Baltijas Starptautiskā smilšu tēlniecības festivāla "Magic Sand" skulptūru konkurss, kurā par labāko darbu balsoja skatītāji.

Jomas ielas svētku apmeklētāji visaugstāk novērtēja Nīderlandes tēlnieka Marteina Rierses skulptūru "Atspulgs". Tajā ir attēlota veca sieviete, kura lūkojas spogulī un tajā redz savu jaunību un aizgājušo dienu notikumus.

Otro vietu skatītāju vērtējumā ieguva Latvijas tēlnieka Sanda Kondrāta un ASV mākslinieces Evas Suzuko Makgrū kopdarbs "Jūrmala – austrumu un rietumu satikšanās". Šajā skulptūrā abi mākslinieki atgādina, ka ir uzauguši dažādās pasaulēs un bērnībā skatījušies dažādas multiplikācijas filmas. Tagad ideoloģiskās sienas ir nojauktas un ir laiks satikties arī abu mākslinieku bērnības dienu tēliem no multiplikācijas filmām.

Savukārt trešo vietu ieguva Latvijas tēlnieks Uldis Zariņš ar skulptūru "Pēc pusstundas jāceļas", kurā attēlota guļoša vīrieša galva.

"Jomas ielas svētki katru gadu pulcina arvien vairāk apmeklētāju, kas apliecina, ka gan jūrmalnieki, gan pilsētas viesi ar prieku izmanto iespējas par brīvu baudīt labus koncertus, izdejoties, vērot mākslinieku darbu, apmeklēt pilsētas muzejus un vienkārši labi pavadīt laiku. Īpaši lielu atsaucību šogad izpelnījās austrumu deju festivāla "Karavāna" priekšnesumi, džeza mākslinieku uzstāšanās uz Salonmūzikas skatuves, smilšu skulptūru parks, Jūrmalas radošo kolektīvu koncerts Dzintaru koncertzālē, kā arī atrakcijas bērniem," saka svētku producents Reinis Druvietis.

Jomas ielas svētki šogad bija galvenais pasākums Jūrmalas pilsētas 50 gadu jubilejas svinībās un piedāvāja pasākumus visai ģimenei. Turklāt iepriekš Jomas ielas svētki parasti notika jūlija vidū, bet no šā gada tie tiks svinēti jūlija pirmajā nedēļas nogalē, ieskandinot aktīvo atpūtnieku sezonu. Tas ļaus īstenot jau senu ieceri – Jomas ielas svētkos mieloties ar zemenēm, kuras savulaik Latvijā ienāca tieši caur Jūrmalas dārziem.

Tomēr, lai arī svētki ir beigušies, līdz pat augusta vidum Jūrmalā būs atvērts "Magic Sand" smilšu skulptūru parks. Tas darbosies katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00.

Paldies visiem organizatoriem un atblstītājiem!

Organizatori: Jūrmalas pilsētas dome, producentu grupa "Rain Project".

Līdzorganizatori: "Frostiart Baltic", "Hermaņa Brauna fonds", "Save Dreams", "Amber Fiesta", "Karinedance", "Show Empire Enterprise".

Atbalstītāji: "Kurt Koening", "ERG Būve", “Latvijas Gāze", tipogrāfija “Mūkusala", viesnīca "Daina", grāmatnīcas "Jānis Roze", restorāns "Preatore", "MADARA Cosmetics", “ERGO", “Rimi Latvija", tipogrāfija “Pērse", “Staburadze".

Informatīvie atbalstītāji: "European Hit Radio", Tvnet.lv, "A.R.T. Media", Draugiem.lv, “Neatkarīgā rīta avīze", "Subbota", "Čas", "Telegraf", "Radio Pik", uzziņu dienests "1180", Easyget.lv, "Narvesen", "Market Media", "Mūzikas Video Kanāls", Piedalies.lv, "Vesti", "Jūrmalas TV".

Papildu informācija:
www.jomasiela.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV