Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Tulku izglītošana Latvijas Universitātē turpinās

LU Preses centrs, 07.09.2009. 09:25

8.septembrī ar Latvijas Universitātes rektoru Mārci Auziņu tiksies Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāta vadītājs Marko Benedeti (Marco Benedetti). Sarunās paredzēts izvērtēt un padziļināt sadarbību starp Latvijas Universitāti un Eiropas Savienības institūcijām tulku sagatavošanā.

7.septembrī un 8.septembrī Latvijā viesojas Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāta vadītājs Marko Benedeti, kam paredzētas tikšanās Ārlietu ministrijā un Latvijas Universitātē (LU), lai pārrunātu tulku sagatavošanu Latvijā un Latvijas vajadzības pēc tulkojuma Eiropas Savienības institūcijās.

Eiropas institūcijās joprojām trūkst augsti kvalificētu tulku, lai gan Eiropas akreditācijas eksāmenu ir nokārtojuši vairāk nekā 70 Latvijas pārstāvju, kas strādā gan štata vietās Eiropas struktūrās, gan kā līgumtulki.

LU Moderno valodu fakultātes Sastatāmās valodniecības un tulkošanas nodaļa jau desmit gadus ir Eiropas institūciju tulku sagatavošanas vienīgais centrs Latvijā, kas saņem Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta ikgadējos grantus, ES studentu stipendijas, ikmēneša pedagoģisko palīdzību. Šogad LU sāka realizēt jaunu maģistra studiju programmu "Konferenču tulkošana" (programmas direktors ir profesors Andrejs Veisbergs), kas īpaši uzsver svešvalodas kvalitāti, jo Eiropas Savienības institūcijās pietrūkst tieši tulkojuma svešvalodā.

LU tulku programmu beidzēji veido ap 90% no Eiropas Savienības nodarbināto tulku skaita, un katru gadu to papildina 5-6 jauni programmu absolventi.

Sarunā ar Marko Benedeti piedalīsies arī "Konferenču tulkošanas" programmas direktors Andrejs Veisbergs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV