Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LNT raidījums „Degpunktā” uzsāk jaunu sižetu sēriju „Pirmā palīdzība”

Zane Pētersone, 08.10.2009. 17:55

Sākot ar šo nedēļu, raidījumā „Degpunktā” būs vērojama jauna sižetu sērija - „Pirmā palīdzība”. Zināšanas ir nemateriāla vērtība, ko, vienreiz apgūstot, var izmantot visu savu dzīvi, un mēs nekad nezinām, kurā mirklī šīs iegūtās iemaņas mums noderēs. Tādēļ raidījums „Degpunktā” četras nedēļas pēc kārtas trešdienās, ceturtdienās un piektdienās stāstīs un rādīs kā sniegt pirmo palīdzību, kā arī uzklausīs reālu cilvēku stāstus, kuri tieši šādā veidā izglābuši sev tuvu cilvēku dzīvības.
LNT raidījums „Degpunktā” uzsāk jaunu sižetu sēriju „Pirmā palīdzība”

Piemēram, mācoties autoskolā, cik nopietni jūs piedomājiet par pirmās palīdzības kursiem? Vai biežāk Jums tie liekas neinteresanti, uzskatot par nevajadzīgu laika tērēšanu? Bet statistika rāda, ka tieši vairāk nekā 57% satiksmes negadījumos cietušo mirst pirmajās minūtēs pēc negadījuma, vēl pirms ierodas neatliekamās palīdzība. Pirmā palīdzība ir lēts, drošs un vienkāršs dzīvības glābšanas paņēmiens kritiskā situācijā, tieši tāpēc, sadarbojoties ar Ceļu satiksmes drošības direkciju un Katastrofu medicīnas centru, raidījuma „Degpunktā” komanda uzsākusi jaunu sižetu sēriju – „Pirmā palīdzība”. Pirmās palīdzības paraugdemonstrējumus rādīs Katastrofu medicīnas centra speciālists, bet reālus atgadījumus no dzīves stāstīs cilvēki, kuri pieredzējuši pirmās palīdzības nozīmīgumu un izglābuši kādam dzīvību.

Inese Supe, raidījuma „Degpunktā” projekta vadītāja: „Neviens mēs nezinām, kurā brīdī tieši no mūsu zināšanām un rīcības būs atkarīga līdzcilvēka dzīvība. Pašai ir bijusi situācija, kad bija nepieciešams sniegt pirmo palīdzību puisēnam, kurš pavasarī bija ievēlies ūdenī un laimīgā kārtā bērni spēja sasaukt palīgus. Es vienkārši stāvēju un skatījos, kā bērnu izvelk no ledainā ūdens un nezināju, kā palīdzēt. Šī situācija jau vairāk nekā desmit gadus ir manā prātā, jo – ja nebūtu zinošu, nejaušu garāmgājēju, tad puika būtu aizgājis bojā, jo es nezināju, kā palīdzēt. Manuprāt, zināšanas, kā rīkoties kritiskā situācijā, ir ārkārtīgi svarīgas katram no mums, jo tieši pirmās sekundes, pirmās minūtes pēc nelaimes ir izšķirošās, lai cilvēks dzīvotu.”

Ieva Bērziņa, CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste: „Autovadītājam ir jāprot ne tik vien prasmīgi vadīt automašīnu un zināt satiksmes noteikumus. Viņam ir jāzina, kā rīkoties krīzes situācijās – uz ceļa tās ir avārijas, kurās diemžēl cieš arī cilvēki. Pirmās minūtes pēc negadījuma bieži vien ir izšķirošās, kad vēl var glābt cilvēka dzīvību. Mediķi tik ātri nespēj nokļūt negadījuma vietā. Tādēļ ir svarīgi, ka blakus esošais autovadītājs neapjūk un prot sniegt pirmo medicīnisko palīdzību cietušajiem.”
 
Skaties raidījumu „Degpunktā” darbdienās 20:45 un gūsti jaunas zināšanas pirmajā palīdzībā!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV