Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Jau nākamsvētdien sāksies dziesmotā sacensība „Mazo dziesmas Latvijai"

Zane Pētersone, 17.02.2011. 12:54

Telekompānija LNT un apdrošināšanas sabiedrība BTA ar atbildību par Latvijas nākotni piedāvā: jau nākošnedēļ svētdien, 27. februārī, un turpmāk ik svētdienu vakaros plkst. 20:15 LNT kanālā bērni no visas Latvijas ar savām balsīm pieskandinās katru māju un katru sirdi lielākajā LNT pavasara sezonas jaunajā projektā – dziesmotā sacensība „Mazo dziesmas Latvijai".
Jau nākamsvētdien sāksies dziesmotā sacensība „Mazo dziesmas Latvijai"

Dziesmotajā sacensībā „Mazo dziesmas Latvijai" piedalīsies 9 bērni no visas Latvijas. 11 nedēļās dzirdēsim visskaistākās un skanīgākās dziesmas – latviešu hītus, pasaules hītus, dziesmas no kino un teātra izrādēm. Bērni uzstāsies arī kopā ar Latvijā populāriem un iemīļotiem mūziķiem, ar savām ģimenēm, klasi, kā arī pārsteigumu sola īpašais talantu vakars.

Ik nedēļu bērnu priekšnesumus vērtēs profesionāla žūrija, kurā darbosies gan pieaugušie, gan arī bērni. Katrā koncertā visi dalībnieki saņems punktus, kas summēsies viņu fināla balsojumam.

Jau ziņots, ka projekta „Mazo dziesmas Latvijai" komanda devās meklēt mazos dziedātājus dažādās Latvijas pilsētās – Liepājā, Jēkabpilī, Ventspilī, Valmierā un Rīgā. Atsaucība bija milzīga – kopā uz atlasēm pieteicās 537 bērni no visas Latvijas, kuri bija gatavi ar lepnumu pārstāvēt savu pilsētu. Mazie dziedāt gribētāji vecumā no 5-15 gadiem uz atlasi nāca īpaši gatavojušies – bija pārdomāti gan priekšnesumi, gan dziesmu izvēle un tērpi. Atlasēs tika dziedātas daudz skaistas latviešu dziesmas, bet īpaši populāras bērnu vidū bija Laura Reinika dziedātā dziesma „Es skrienu" un Aishas un Mika Dukura izpildītā dziesma „Iedomājies".

Dziesmoto sacensību „Mazo dziesmas Latvijai" vadīs operdziedātājā Evita Zālīte.

Andrejs Ēķis, LNT valdes priekšsēdētājs – „Mūsu kļūst arvien mazāk. Katru gadu Latvijas sabiedrību pāršalc satraucošas ziņas, ka cilvēki no mūsu zemes aizbrauc, ka bērnu dzimstība Latvijā samazinās. Ja tā turpināsies tad, iespējams, 2050. gadā Latvijā būs uz pusi mazāk iedzīvotāju. Šāda nākotne Latvijai nav droša, un to nevēlas neviens. Tādēļ, telekompānija LNT un apdrošināšanas sabiedrība BTA vēlas vēlreiz apliecināt to, ka bērni ir Latvijas galvenā vērtība un mūsu visu nākotne. Bērni ir mūsu un Latvijas svētība".

AAS „BTA" valdes priekšsēdētājs Gints Dandzbergs: „Par valsti pasaulē spriež pēc tā, kā tā izturas pret pašām neaizsargātākajām iedzīvotāju grupām – veciem cilvēkiem un bērniem. Vieni ir mūsu pagātne, otri – mūsu nākotne, kā koks, kas ar saknēm aug zemē, bet ar zariem tiecas debesīs. Šis projekts vērš uzmanību uz bērniem, tātad – uz ģimeni, jo tikai laimīgā, nodrošinātā un pasargātā ģimenē var izaugt pilnvērtīgs sabiedrības loceklis. Apzināsimies savu atbildību par to!"

LNT un BTA dziesmotā sacensība „Mazo dziesmas Latvijai" – jau no 27. februāra svētdienās plkst. 20:15 – tie būs tavas ģimenes svētdienas vakari kopā ar LNT, jo bērni ir mūsu svētība!

Foto autors: Renārs Koris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV