Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

No darba aizgājušajiem "Dienas" žurnālistiem piedāvā publicēties Žurnālistu savienības mājaslapā

LETA, 12.10.2009. 12:49

Latvijas Žurnālistu savienība (LŽS) no laikraksta "Diena" aizgājušajiem žurnālistiem, kuriem zudušas radošās izpausmes iespējas, piedāvā izmantot savu interneta mājaslapu "www.zurnalistusavieniba.lv" rakstu publicēšanai.
No darba aizgājušajiem "Dienas" žurnālistiem piedāvā publicēties Žurnālistu savienības mājaslapā

Par to aģentūru LETA informēja LŽS valdes priekšsēdētājs Juris Paiders.

LŽS aicina laikraksta "Diena" izdevējus kliedēt bažas par neatkarīgas un kvalitatīvas žurnālistikas turpināšanās iespējām AS "Diena" izdevumos, kā arī aicina "preses darba devējus atturēties no cilvēka cieņu pazemojošas rīcības, izsakot darbavietas uzteikumu vai atlaižot no darba".

Jau ziņots, ka piektdien atlūgums iesniedza izdevniecības "Dienas mediji" galvenā redaktore Nellija Ločmele, laikraksta "Diena" galvenā redaktore Anita Brauna un laikraksta Komentētāju nodaļas vadītājs Pauls Raudseps.

Pēc Braunas teiktā, viņas tika nekavējoties lūgtas atstāt redakcijas telpas un viņām aizliegts kontaktēties ar darbiniekiem.

Laikraksta darbinieku sašutumu rosinājis veids, kā virzījušies notikumi - AS "Diena" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Tralmaks paziņojis, ka Braunai, Ločmelei un Raudsepam redakcija nekavējoties jāpamet un, ejot prom, apsardze pārbaudījusi viņu personīgās mantas.

AS "Diena" vadītājs neesot slēpis, ka minētie trīs darbinieki jebkurā gadījumā tiktu atlaisti, ja nebūtu aizgājuši paši, jo ar viņiem neesot iespējams sastrādāties vērstās pretdarbības dēļ.

Kā ziņots, laikrakstu "Diena" atstājuši arī vairāki žurnālisti.

Ločmele aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka pagaidām no laikraksta "Diena" aizgājušie žurnālisti kā komunikācijas kanālu ar sabiedrību plāno izmantot blogu "citadiena.wordpress.com", taču nākotnē neizslēdz iespēju veidot jaunu masu mediju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV