Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

No laikraksta "Diena" aiziet arī komentētājs Askolds Rodins

LETA, 13.10.2009. 13:08 | komentāri (2)

Savu atlūgumu šodien plāno iesniegt arī laikraksta "Diena" ilggadējais komentētājs Askolds Rodins.

To Rodins apstiprināja biznesa informācijas portālam "Nozare.lv".

"Mana nostāja ir vienkārša un skaidra - es "Dienā" vairāk nestrādāšu," stāstīja Rodins. "Galvenais iemesls manam atlūgumam ir šāds - ja es strādāju Latvijā politiski ietekmīgākajā avīzē, es varu mēnesi, divus vai, maksimums, trīs nezināt, kas ir īstais īpašnieks. Ja es tirgotu saldējumu, man būtu vienalga, kas šo saldējumu ražo, ar avīzi ir citādāk."

Par tālākajiem plāniem Rodins vēl negrib runāt, jo plānots, ka juridiski brīvs no darba attiecībām ar laikrakstu "Diena" viņš būšot no nākamās pirmdienas, 19.oktobra.

Tomēr Rodins neizslēdz iespēju iesaistīties kopējā jauna medija veidošanā ar līdzšinējo izdevniecības "Dienas mediji" galveno redaktori Nelliju Ločmeli un pārējiem kolēģiem, kas pametuši izdevumu.

Rodins apgalvo, ka ir saņēmis vairākus "vervēšanas" piedāvājumus - viņam izteikti vairāki netieši darba piedāvājumi, ko varētu nosaukt par "taustīšanos". Piedāvājumus Rodins esot saņēmis ne tikai no citiem medijiem.

Jau ziņots, ka piektdien atlūgumus iesniedza izdevniecības "Dienas mediji" galvenā redaktore Nellija Ločmele, laikraksta "Diena" galvenā redaktore Anita Brauna, Komentāru nodaļas vadītājs Pauls Raudseps. Kopš tā laika laikrakstu pametuši vairāki žurnālisti un darbinieki.

Pagaidām no laikraksta "Diena" aizgājušie žurnālisti kā komunikācijas kanālu ar sabiedrību izmanto vietni "www.citadiena.lv", bet nākotnē neizslēdz iespēju veidot jaunu masu mediju, informēja Ločmele.

Pagaidām "Dienas" galvenās redaktores pienākumus pilda laikraksta "Dienas Bizness" galvenā redaktore Dace Andersone.

Tralmaks piektdien informēja, ka par laikrakstu "Diena" un "Dienas Bizness" īpašniekiem kļuvusi Roulendu ģimene no Anglijas.

Roulendu ģimene iepriekš bija izsniegusi aizdevumu, lai Tralmakam piederošais uzņēmums "Nedela S.A." iegādātos minētos laikrakstus. Tagad šis aizdevums restrukturizēts par 100% akcijām uzņēmumā "Nedela S.A.", līdz ar to Tralmaks vairs nav šo laikrakstu īpašnieks.

Tralmaks pastāstīja, ka turpinās vadīt uzņēmumu - viņš būs AS "Diena" valdes priekšsēdētājs un atbildēs par uzņēmuma tālāko attīstību.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV