Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Latvijas Universitātē starptautiskā konferencē diskutēs par augstāko izglītību

Agnese Rusakova, 02.12.2009. 12:14

No 6. līdz 8.decembrim Latvijas Universitātes Lielajā aulā norisināsies starptautiska konference „Augstākās izglītības telpa studijām, jauninājumiem un zināšanu apmaiņai” (Higher Education Spaces and Places: For learning, innovation and knowledge Exchange), kurā tiks diskutēts arī par jaunu augstākās izglītības telpu attīstīšanu un pārvaldīšanu.

Tā tiek organizēta sadarbībā ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju (OECD - Organisation for Economic Co-operation and Development), OECD Augstākās izglītības institucionālo vadības programmu (IMHE Programme on Institutional Management in Higher Education) un OECD Efektīvas mācīšanās vides centru (CELE, Centre for Effective Enviroments).

Konferencē tiks diskutēts par ilgtspējīgas mācīšanās un zināšanu apmaiņas vides veidošanu pilsētā un reģionos, par mācību vides dizaina inovatīvajām pieejām mūsdienās un nākotnē, kā arī par jaunu augstākās izglītības telpu attīstīšanu un pārvaldīšanu, kas atbilstu pašreizējā brīža un nākotnes vajadzībām.

Tā ir unikāla iespēja Latvijā iepazīties ar citu valstu pieredzi augstākās izglītības un zinātnes infrastruktūras plānošanā un celtniecībā, tās mijiedarbībā ar apkārtējo vidi, pilsētu un reģionu. Referātus nolasīs gan universitāšu, gan arhitektu biroju pārstāvji no Apvienotās Karalistes, Spānijas, Somijas, Nīderlandes, Meksikas, Japānas, Ķīnas u.c. valstīm

Dalību konferencei pieteikuši aptuveni 100 dalībnieki no Ziemeļvalstīm, Eiropas Savienības dalībvalstīm, Izraēlas, Indijas, Kanādas, Meksikas, Japānas un Bahreinas Karalistes.

Konferences mājaslapa: www.oecd.lu.lv

OECD ir starptautiska attīstīto valstu ekonomikas organizācija, kura atzīst demokrātiskas un brīvā tirgus ekonomikas principus. Organizācija izveidota Māršala plāna ietvaros 1948. gadā, un tolaik saucās Eiropas ekonomiskās sadarbības organizācija (OEEC, Organisation for European Economic Co-operation). Organizācijas galvenā mītne atrodas Parīzē.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV