Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ugunsgrēks Liepājā izposta klubu "Fontaine Palace"

LETA, 30.12.2009. 10:25 | komentāri (5)

Trešdienas rītā plašs ugunsgrēks Liepājā izpostījis klubu "Fontaine Palace".
Ugunsgrēks Liepājā izposta klubu "Fontaine Palace"

Liesmas bija izpletušās 900 kvadrātmetru platībā, un kluba telpas ir pilnībā izdegušas. Ugunsgrēks izcēlies pirmajā stāvā, ko nosacīti var dēvēt arī par pagrabstāvu, un pa ventilācijas lūkām izplatījies uz otro stāvu un jumtu.

Kā ugunsdzēsējiem pastāstījuši kluba pārstāvji, brīdī, kad izcēlās ugunsgrēks, kluba otrajā stāvā atradušies aptuveni 15 cilvēki, kuri nekavējoties pametuši telpas. Pirmajā stāvā apmeklētāji neesot bijuši. Pēc pašreizējām ziņām, ugunsgrēkā cietušo nav, taču pēc ugunsgrēka likvidēšanas ugunsdzēsēji vēl pārmeklēs izdegušās telpas.

Patlaban plašais ugunsgrēks klubā ir apdzēsts, taču turpinās ūdens liešanas darbi, lai atdzesētu temperatūru, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Liepājas brigādes komandieris Andrejs Beļakovs.

Vaicāts par iespējamām ugunsgrēka izcelšanās versijām, Beļakovs sacīja, ka tādas ir vairākas. Tas varētu būt īssavienojums vai neuzmanīga rīcība ar uguni. Nevarot izslēgt arī ļaunprātīgu dedzināšanu.

Ar kluba īpašnieku Luiju Fonteinu aģentūrai LETA pagaidām neizdevās sazināties. Pēc "Fontaine Palace" programmas menedžera Edgara Āboliņa teiktā, Fonteins pašlaik atrodoties Venecuēlā. Āboliņš pastāstīja, ka ugunsnelaimes dēļ klubā, protams, nevarēs notikt plānotais Jaunā gada pasākums "Fontaine New Year's Eve", taču pašlaik Āboliņš nevarēja pateikt, vai pasākums varētu notikt citās telpās.

Šā gada maijā klubā "Fontaine Palace" veikta ugunsdrošības pārbaude, taču nekādi pārkāpumi klubā nav konstatēti, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Insese Veisa.

Latvijā pēdējos gados nopietnākais ugunsgrēks izklaides vietā notika 2007.gada 22.decembrī. Toreiz Rīgas naktsklubā "La Rocca" izcēlās ugunsgrēks, kas nopostīja bijušā Rīgas Operetes teātra ēku. Ugunsgrēks šajā klubā izcēlās 2007.gada 22.decembrī ap plkst.8 un tika likvidēts tikai 23.decembrī ap plkst.10.30. Laikā, kad izcēlās ugunsgrēks, klubā vairs nebija apmeklētāji un no tā evakuēti kluba darbinieki, tādējādi cilvēki tajā necieta. Cilvēki tika evakuēti arī no blakus esošās mājas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV