Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Sākas Latvijas Universitātes 68. zinātniskā konference

Ligita Liepiņa, 21.01.2010. 10:33

Latvijas Universitātē no 2010.gada janvāra beigām līdz maijam norisināsies ikgadējā zinātniskā konference, kas aptver visdažādākās zinātnes nozares, sākot ar filoloģiju un beidzot ar astronomiju. Universitātes zinātnieki, docētāji, studenti un viesi konferences ietvaros nolasīs gandrīz 1 500 referātus.

Konferences darbu atklās plenārsēde, kas trešdien, 27.janvārī, sāksies plkst. 14.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Tajā ar priekšlasījumu „Latvijas nacionālā un Eiropas kopīgā ārpolitika” uzstāsies LR ārlietu ministrs Māris Riekstiņš. Pēc viņa referēs Eiroparlamenta deputāts Kārlis Šadurskis ar referātu „Lisabonas „zemestrīce””, kā arī profesors Edvīns Karnītis, profesors Jānis Bičevskis un docents Ģirts Karnītis ar referātu „Valsts attīstības plānošanas sistēma: šodienas situācija un iespējamais progress”.

Konferences darbs organizēts 5 plenārsēdēs un 143 sekciju sēdēs. Tās ietvaros tiks nolasīti 1 454 referāti visdažādākajās zinātņu nozarēs: bioloģijā, ģeogrāfijā, fizikā, ķīmijā, matemātikā astronomijā, socioloģijā, pedagoģijā, filoloģijā u.c. Konference noslēgsies š.g. 6.maijā ar izglītības vadības sekcijas darbu.

Ikgadējā Latvijas Universitātes zinātniskā konference tiek rīkota ar mērķi zinātnieku, docētāju un studentu starpā nodrošināt pētījumu rezultātu, ideju un domu apmaiņu, kas ir viena no neatņemamām zinātniskās darbības sastāvdaļām. Universitātes zinātniskās konferences notiek kopš 1945.gada.

Latvijas Universitātes studenti un darbinieki, kā arī pārējie interesenti aicināti piedalīties visos konferences pasākumos.

Konferences norises plāns un papildu informācija atrodama LU portālā: www.lu.lv/68konference

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV