Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Notiks diskusija „Skolotāju izglītība Baltijas valstīs”

LU Preses centrs, 25.01.2010. 15:28

Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē 26.janvārī plkst.14.00 notiks otrā publiskā diskusija „Skolotāju izglītība Baltijas valstīs”, par aktualitātēm skolotāju izglītībā Baltijas valstīs un turpmākam sadarbības iespējām.

Paneļdiskusijas galvenie jautājumi: Risināmās problēmas skolotāju izglītības un tās kvalitātes pilnveidei; Baltijas valstu skolotāju izglītotāju un studentu sadarbība pētniecībā un studiju pilnveidē.

Diskusijas uzsāk Baltijas augstskolu pārstāvji, divi pārstāvji no katras valsts. Piedalās Latvijas augstskolas, kurās īsteno skolotāju izglītības programmas: Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Rēzeknes Augstskola, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Daugavpils Universitāte, Rīgas pedagoģijas izglītības vadības akadēmija, Jelgavas Lauksaimniecības universitāte un kolēģi no Tallinas pedagoģiskās universitātes un Viļņas pedagoģiskās universitātes.

Paneļdiskusija notiks LU 68 zinātniskās konferences Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes Plenārsēdes ietvaros un būs skatāma tiešraidē LU portālā www.lu.lv/tiesraide Diskusijas valoda: angļu. Diskusiju vadīs LU profesore Dainuvīte Blūma.

Pirmajā dienas daļā norisināsies ekspertu seminārs, kurā būs ziņojumi no katras valsts un tiks aktualizēti jautājumi par skolotāju izglītības struktūru Baltijas valstīs un skolotāju izglītības studiju programmu saturu. Ekspertu seminārā piedalīsies Baltijas augstskolu pārstāvji, LR Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji, semināru atklās LU mācību prorektors, profesors J.Krūmiņš, vadīs LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes dekāns, profesors Andris Kangro.

Diskusija notiks LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē Jūrmalas gatve 74/76, Rīga, (G 18 auditorija).

Papildu informācija:
Tālr.: 67034004, 29408743
E-pasts: ppf@lu.lv
www.ppf.lu.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV