Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē „Novadu spēles” skolēniem

Latvijas Universitātes Preses centrs, 29.01.2010. 12:46

Līdz 2010.gada 5.februārim, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu, skolu komandas var pieteikties „Novadu spēlēm”, kuras notiks Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē (Lomonosova ielā 1a, Rīgā) 2010.gada 31.martā. „Novadu spēles” ir iespēja satiksies ar citu novadu jauniešiem un izvērtēt sava novada attīstības iespējas, kā arī diskutēt par jauniešu lomu sava reģiona un Latvijas nākotnes veidošanā.

Spēles gaitā katram dalībniekam būs iespēja arī uzzināt daudz jauna par LU Sociālo zinātņu fakultāti, tās studentiem un mācībspēkiem. Socioloģijas studenti un pasniedzēji iepazīstinās ar sociologa profesiju un pētījumiem par reģionu attīstību, pastāstīs par sociālo zinību vietu kopējā izglītības sistēmā un noderīgumu Latvijas kopējai attīstībai.

Spēlē piedalās novadu komandas (katrā 5 - 8 skolēni), kas skolotāja konsultanta vadībā sagatavo mājasdarbus – uz pētījumiem balstītus attīstības plānus par sava novada vietu reģiona attīstībā – un piedalās erudīcijas konkursā par reģionālās attīstības jautājumiem. Spēles gaitā komandas apvienosies reģionu darba grupās, lai izstrādātu sava novada attīstības redzējumu pēc šādiem jautājumiem:
 
Kādas ir mūsu novada attīstības iespējas reģionā?
Kādas jaunas idejas un risinājumus reģiona un  novada attīstībai  varam piedāvāt mēs, jaunieši?
Ko mēs – jaunieši – varam darīt šo ideju un ieceru īstenošanā?

Spēles noslēgumā tiks uzklausīti ziņojumi par reģionu nākotnes redzējumiem un notiks diskusija par teritoriju attīstību Latvijā un jauniešu iespējamām aktivitātēm šajā procesā.

Spēle tiek organizēta divās kārtās: 1.kārtā komisija izvērtē iesniegtos mājasdarbus un izvēlas dalībniekus 2.kārtai. Komandu pieteikšanās spēlei notiek līdz 2010.gada 5.februārim, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu: http://www.lu.lv/skoleniem/novaduspeles. Mājasdarbus var sūtīt līdz 2010.gada 1.martam. Rezultāti tiks publiskoti LU Sociālo zinātņu fakultātes mājaslapā (www.lu.lv/szf) 2010.gada 15.martā.
 
2.kārtā piedalīsies tās komandas, kas izturējušas konkursa 1.kārtu. 2.kārta notiks 2010.gada 31.martā plkst. 11 LU Sociālo zinātņu fakultātē, un pēc tās tiks paziņoti konkursa rezultāti. 2.kārtas dalībniekiem būs organizēta ēdināšana un transports no tuvākās lielās pilsētas.

Apkopotie diskusiju rezultāti tiks iesniegti Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, kura pašlaik organizē reģionu profilu izstrādi, lai jaunajam ES finanšu plānošanas periodam būtu gatavi izdiskutēti reģionu attīstības plāni un to realizēšanai varētu nodot ES fondu resursus.

„Novadu spēles” organizē LU Sociālo zinātņu fakultātes Socioloģijas nodaļa un LU Sociālo zinātņu fakultātes Sociālo un politisko pētījumu institūta Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta projekta „Augstskolu pētnieciskais potenciāls – reģionālās attīstības sekmēšanai” darba grupa.

Papildu informācija:
LU Sociālo zinātņu fakultātes
Socioloģijas nodaļā (401.telpā),
Lomonosova ielā 1a,  Rīga
E-pasts: aija.zobena@lu.lv
Tālr.: 67140040
Darba laiks: 10.00 – 13.00 un 14.00 – 17.00

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV