Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Latvijas Universitātes jaunie zinātnieki tiksies ar skolēniem pasākumā „Domā citādāk! Eksaktāk!”

Latvijas Universitātes Preses centrs, 02.02.2010. 11:35

Lai rosinātu 10.-11.klašu skolēnus nākotnē pievērsties studijām un zinātniskajam darbam dabaszinātnēs un matemātikā, Latvijas Universitāte iesaistījusies IZM Valsts izglītības satura centra organizētajā pasākumā „Domā citādāk! Eksaktāk!”, kas notiks 2010.gada 3. un 4.februārī.

Pasākuma atklāšanā 3.februārī plkst. 10.30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā uzrunu teiks Universitātes rektors Mārcis Auziņš.

Pēc tam skolēni un viņu skolotāji no 33 Latvijas skolām tiksies ar jaunajiem zinātniekiem nodarbībā „Sarunas ar jaunajiem zinātniekiem”, kas notiks vienā laikā paralēli vairākās Universitātes centrālās ēkas (Raiņa bulv. 19) auditorijās.

Universitātes jauno zinātnieku saimi pasākumā pārstāvēs pētniece Līga Grīnberga un asistents Aivars Vembris no LU Cietvielu fizikas institūta un vadošais pētnieks Jānis Ancāns no LU Bioloģijas fakultātes Bioanalītisko metožu laboratorijas.

Skolēni nodarbībā varēs saņemt atbildes uz jautājumiem par zinātnieku ikdienu, darba pienākumiem un to, kā tiek veikti pētījumi, kā rodas atklājumi, kas jaunos zinātniekus pamudinājis pievērsties pētniecībai un konkrētajai zinātņu nozarei u.c.

Divu dienu laikā skolēni apmeklēs arī vairākas Latvijas Universitātes laboratorijas un institūcijas, piemēram, LU Botāniskā dārza Augu bioloģijas laboratoriju, LU Botāniskā dārza Kokaugu laboratoriju, LU Bioloģijas fakultātes Augu šūnu bioloģijas laboratoriju, LU Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūtu, LU Matemātikas un informātikas institūtu, LU Cietvielu fizikas institūtu.

Pasākuma atklāšana tiks translēta tiešraidē Latvijas Universitātes portālā: http://www.lu.lv/tiesraide/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV