Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Tiks pasniegta Latvijas Universitātes balva „Gada skolotājs” un „Gada skolas direktors”

Latvijas Universitātes Preses centrs, 03.02.2010. 09:08

Piektdien, 5.februārī, plkst. 10.00 Lielajā aulā (Raiņa bulv. 19) Latvijas Universitātes darbinieku sapulcē rektors Mārcis Auziņš pasniegs Latvijas Universitātes Gada balvas „Gada skolotājs” un „Gada skolas direktors”. Balvas tiek piešķirtas reizi akadēmiskajā gadā.

Latvijas Universitātes balvas „Gada skolotājs” un „Gada skolas direktors” piešķir pedagogiem un skolu vadītājiem, lai izceltu un atbalstītu Latvijas skolu skolotājus un direktorus, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu skolēnu sagatavošanā studijām Latvijas Universitātē.

Balvas piešķiršanas komisijas priekšsēdētājs, Latvijas Universitātes mācību prorektors Juris Krūmiņš: „Priekšnoteikums sekmīgām studijām universitātē ir laba un izcila sagatavotība vidusskolas mācību priekšmetos. Latvijas Universitāte ir pateicīga tām vidusskolām un vidusskolu skolotājiem, kuri devuši nozīmīgu ieguldījumu savu audzēkņu sagatavošanā studijām. Skolotāju balvas mēs tradicionāli pasniedzam skolotājiem un skolām, kuru absolventi gan skaita ziņā, gan pēc beidzēju īpatsvara uzrādījuši vislabāko rezultātu, izvēloties turpināt studijas Latvijas Universitātē. Skolēnu augsto sagatavotību un motivāciju studijām apliecina viņu sekmes un labās atsauksmes par skolotājiem. Latvijas Universitātes akadēmiskā saime sveic 2010.gada Latvijas Universitātes Gada balvas ieguvējus!”

Latvijas Universitātes „Gada skolotāja 2009” balvu ieguvušas divas humanitāro zinātņu skolotājas un viena eksakto zinātņu skolotāja:
latviešu valodas skolotāja mazākumtautību skolās Ieva Grahoļska no Rīgas 10.vidusskolas,
latviešu valodas skolotāja mazākumtautību skolās Inta Vilsone no Rīgas 10.vidusskolas un
ķīmijas skolotāja Brigita Brūvere no Rīgas 6. vidusskolas.

„Gada skolas direktora 2009” gods ticis Vecumnieku vidusskolas direktoram Aivaram Ķiņķevskim.

Lai balvu būtu iespējams saņemt pēc iespējas plašākam skolotāju un skolu direktoru lokam visā Latvijā, katru gadu tiek ņemti vērā atšķirīgu centralizēto eksāmenu rezultāti atbilstoši uzņemšanas rezultātiem Latvijas Universitātē.

Balvas 5.februārī tiks pasniegtas jau trešo gadu pēc kārtas. Kopš 2007.gada Latvijas Universitātes „Gada skolotāja” balvu kopumā būs saņēmuši 13 skolotāji, bet „Gada direktora” – 2 skolu direktori.

Balvas pasniegšanu būs iespējams vērot tiešraidē Latvijas Universitātes portālā http://www.lu.lv/tiesraide/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV