Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē notiks grāmatas „Socioloģija Latvijā” prezentācija

Aija Rozenšteine, 04.02.2010. 12:03

Ceturtdien, 11. februārī, plkst. 16:00 Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē Rīgā, Lomonosova ielā 1A, SZF kafejnīcā notiks LU Akadēmiskā apgāda izdotās grāmatas „Socioloģija Latvijā” prezentācija.
Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē notiks grāmatas „Socioloģija Latvijā” prezentācija

„Socioloģija kā akadēmiska zinātne un lietišķu pētījumu joma Latvijā pastāv jau vairāk nekā 40 gadu. Pieaugot sociālo zinību nozīmei 21. gadsimta attīstības procesos, pienācis laiks apkopot socioloģijas devumu un iepazīstināt ar to plašāku lasītāju loku. Grāmata sniedz pārskatu par socioloģijas veidošanos un vēsturisko attīstību Latvijā, galvenajiem pētījumu virzieniem, kas pievēršas būtiskām sabiedrības un indivīda dzīves norisēm. Īpaša nodaļa veltīta intervijām ar pazīstamiem Latvijas sociologiem. Tās ļauj iepazīt disciplīnu konkrētu cilvēku skatījumā un no viņu biogrāfijām, sniedz ieskatu sociologa profesijā, pētījumu norisē, metodēs un socioloģisko organizāciju darbībā,” stāsta grāmatas „Socioloģija Latvijā” sastādītājs un zinātniskais redaktors prof. Tālis Tisenkopfs.

Grāmatas veidošanā iesaistīts plašs autoru loks – gan pieredzējuši zinātnieki, gan jauni speciālisti un studenti. To papildina fotogrāfijas un citas vēsturiskas liecības par sociologu darbu senāk un pašreiz. Atskatoties uz Latvijas profesionālās socioloģijas 40 gadu vēsturi, izdevums iezīmē arī socioloģijas nākotnes izaicinājumus. Autori cer, ka grāmata būs vērtīgs atziņu un ierosmju avots studentiem un ikvienam lasītājam, kurš vēlas paplašināt savu izpratni par sabiedrību un izmantot socioloģiskās zināšanas sabiedrības un savas dzīves uzlabošanā.

Izdevuma sastādītājs un zinātniskais redaktors ir Tālis Tisenkopfs, zinātniskie recenzenti: Baiba Bela, Vladimirs Meņšikovs, Anna Stepčenko, Aivars Tabuns, Brigita Zepa, Aija Zobena.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV