Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Latvijas Universitātē izveidots tests – palīgmateriāls studiju jomas izvēlē

Latvijas Universitātes Preses centrs, 24.02.2010. 16:25

Latvijas Universitātes Karjeras centra speciālisti izveidojuši testu „Pastudē sevi”, kas palīdzēs topošajiem studentiem izvēlēties viņu interesēm atbilstošu studiju jomu un programmu. Tests būs pieejams sākot no 25.februāra, kad tiks atklāta izstāde „Skola 2010” Ķīpsalā – tās apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja aizpildīt testu izstādes laikā Latvijas Universitātes stendā. Tests būs pieejams arī LU portālā.

Aizpildot testu „Pastudē sevi” izstādes laikā, topošajam studentam būs iespējams ne vien iepazīties ar sev atbilstošajiem studiju virzieniem, profesijām, bet arī uz vietas pie konsultantiem uzzināt visu par tām LU studiju programmām, kas ir saistītas vai ir radniecīgas izvēlētajam virzienam.

Kā novērojuši LU Karjeras centra speciālisti, nereti topošie studenti ir ļoti satraukti par savu profesionālo izvēli un lēmuma pieņemšanu uztver ar īpaši lielu atbildību, jo sevišķi pašreizējā ekonomiskajā situācijā, kad grūti precīzi noteikt, kuras jomas nākotnē būs perspektīvākas. Topošajiem studentiem tas dažkārt traucē analītiski izvērtēt visas savas spējas, intereses un iespējas tālākām mācībām, liekot vadīties pēc pieejamām atsauksmēm vai dažādām prognozēm, kas savstarpēji mēdz atšķirties. Testa „Pastudē sevi” veidotāji cer, ka jaunais tests rosinās topošos studentus vairāk pievērsties savu iekšējo resursu apzināšanai un padarīs lēmuma pieņemšanas procesu aizraujošāku.

Palīgs studiju virziena izvēlē no 25. februāra būs pieejams LU portālā www.gribustudet.lv


Papildu informācija:
LU Studentu servisa
Karjeras centra konsultante
Marta Rubīna
Tālr. 67034410
E-pasts: Marta.Rubina@lu.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV