Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

LU Studentu padome izsludina Zinātnisko projektu konkursu

Guna Rābante, 02.03.2010. 09:26

Latvijas Universitātes studentiem ir iespēja realizēt savas idejas un veicināt savu akadēmisko izaugsmi, piedaloties LU Studentu padomes (LU SP) rīkotajā Zinātnisko projektu konkursā (ZPK), kuram ikviens students var pieteikties no 15. marta līdz 16. aprīlim.
LU Studentu padome izsludina Zinātnisko projektu konkursu

Jau pagājušā gadā norisinājās divas konkursa kārtas, kuros finansējumu ieguva ekspedīcija uz kuršu kāpām, dalība starptautiskās tiesu izspēlēs, bezvadu uzpirksteņa izveide, melanomas ārstēšanas metožu izpēte, ar pēkšņās nāves sindromu mirušu bērnu hepatocītu poliploīdijas izpēte, vizuālā māksla - prevence darbā ar pusaudžiem un daudzi citi. Varbūt tieši tagad 2010. pavasara kārtā ir laiks arī tavam projektam realizēties.

"ZPK ir lieliska iespēja realizēt kaut ko jaunu un vēl nebijušu. Tā ir iespēja mēģināt pašiem sākt rakstīt projektus jau agros studiju posmos un gūt jaunas zināšanas to realizācijā. Zinātnisks projekts nenozīmē tikai pētīt šūnas zem mikroskopa, tā ir iespēja pētīt, ceļot, meklējot vai vienkārši radot kaut ko vēl nebijušu visās zinātnes jomās", uzsver Mārtiņš Līdaks, LU SP Akadēmiskās komisijas vadītājs un LU EVF students.

Konkursa galvenie mērķi ir veicināt studentu akadēmisko izaugsmi, jaunrades, pētniecības un starptautiskās sadarbības attīstīšanu. Konkursa dalībnieki tiek vērtēti trīs grupās – humanitārās, sociālās un dabas zinātnēs. Kopējais finansējuma fonds ir 6000 Ls. Projektu izvērtēšana notiek divās kārtās, pirmajā tiek vērtēta projekta ideja, atbilstība konkursa mērķiem, projekta ietekme uz apkārtējo vidi un sabiedrību atbilstoši nolikumam. Uz otro kārtu dalībnieki tiek uzaicināti prezentēt savu projekta ideju klātienē. Rezultātu paziņošana notiek mēneša laikā kopš iesniegšanas termiņa beigām.

Projekta pieteikums ir jāiesniedz LU Studentu padomes birojā Raiņa bulvārī 19 (144. telpa) līdz 16. aprīlim plkst.: 18:00, kā arī līdz šim datumam elektroniski jānosūta pieteikums uz zpk@lusp.lv. Tajā ir jābūt pieteikuma veidlapai (http://ej.uz/1db), kurā jāsniedz projekta apraksts, kā arī pilna tāme (http://ej.uz/spt).

Pirms raksti pieteikumu noteikti iepazīsties ar konkursa nolikumu (http://ej.uz/eg6).

Konsultācijas par ZPK projektu rakstīšanu un realizēšanu ir šādos laikos. (LU SP,  Raiņa bulv. 11, kab. 144)

19.03. 09:00 - 12:00
23.03. 12:00 - 15:00
12.04. 16:00 - 19:00

Papildu informācija:

Mārtiņš Līdaks
LU Studentu padomes
Akadēmiskāss komisijas vadītājs
e-pasts: martins.lidaks@lusp.lv
tel:+371 28328714

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV