Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Latvijas Universitātē notiks Karjeras iespēju dienas

Latvijas Universitātes Preses centrs, 15.03.2010. 11:17

Šogad „Karjeras iespēju dienu 2010” pasākumi notiks no 18. līdz 26.martam. 18. un 19.martā Latvijas Universitātes centrālajā ēkā, Raiņa bulv. 19, notiks izstāde, ekspertu lekcijas, semināri un diskusija starp augstskolu pārstāvjiem un darba devējiem. Karjeras dienu aktivitātes turpināsies Universitātes fakultātēs ar uzņēmumu tematisko lekciju programmu nedēļas garumā no 22. līdz 26.martam.

Šīs ir jau sestās „Karjeras iespēju dienas” Latvijas Universitātē, kuru laikā studenti varēs saņemt konsultācijas par prakses, brīvprātīgā un patstāvīgā darba iespējām un uzzināt vairāk par atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanā, dalību projektos un neformālo izglītību. Izstādes laikā jauniešiem būs iespēja konsultēties par darba dokumentācijas – Curriculum Vitae (CV) un pieteikuma vēstules – sagatavošanu latviešu un angļu valodā, kā arī par atbalsta veidiem jaunajiem pētniekiem.

Lai sekmētu aktīvāku informācijas un pieredzes apmaiņu starp studentiem un darba devējiem, 18. un 19.martā Latvijas Universitātē, Raiņa bulvārī 19, OPEN auditorijā, no plkst. 11.30 līdz 14.15 studenti un interesenti tiek aicināti uz lekcijām, kurās dažādu profesionālo jomu eksperti informēs par aktualitātēm darba tirgū.

Tematiskajās lekcijās, kas noritēs fakultātēs, darba devējiem būs iespēja iepazīstināt ar savu darbību, sasniegumiem, veicinot sava uzņēmuma atpazīstamību un informējot studentus par pakalpojumiem, kurus uzņēmums sniedz, vai produktiem un tehnoloģijām, kuras attīsta. Tā ir arī iespēja satikt motivētākos Universitātes studentus, dibināt kontaktus ar viņiem kā potenciālajiem praktikantiem vai darba ņēmējiem un nodrošināt studentus ar informāciju par darba tirgus prasībām, uzsākot profesionālo karjeru. Vieslektori būs SIA „Lattelecom Technology”, SIA „Linedata Services”, Valsts izglītības attīstības aģentūra, SIA „Accenture Latvijas filiāle”, SIA „Rimi Baltic”, SIA „Coca-Cola HBC Latvia” un programmas „Iespējamā misija” pārstāvji.

Speciāli izveidotā elektroniskajā resursā ir publicēta informācija par „Karjeras iespēju dienu” (KID) pasākumiem. Tajā studenti un interesenti interaktīvā vidē var uzzināt par uzņēmumiem – karjeras dienu dalībniekiem – un par šobrīd piedāvātām prakses vai darba vakancēm. Tāpat studentiem ir iespēja tiešsaistē uzdot jautājumus uzņēmuma pārstāvim. Acīgākajiem un uzmanīgākajiem Latvijas Universitātes studentiem, piedaloties KID loterijā un atbildot uz pieciem jautājumiem par KID dienu pasākumiem, būs iespēja tikt pie vērtīgām balvām. Elektroniskā kataloga adrese: www.kid.lu.lv

Papildu informācija:
Rita Tālmane,
Latvijas Universitātes Studentu servisa
Karjeras centra projektu vadītāja
Tālr.: 67034409
E-pasts: Rita.Talmane@lu.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV