Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Latvijas Universitātes „Karjeras iespēju dienās 2010” notiks augsta līmeņa profesionāļu lekcijas

Latvijas Universitātes Preses centrs, 16.03.2010. 12:08

Šī gada „Karjeras iespēju dienu 2010”(KID) laikā 18. un 19.martā Latvijas Universitātē, Raiņa bulvārī 19, OPEN auditorijā studenti un citi interesenti tiek aicināti uz lekcijām, kurās dažādu profesionālo jomu eksperti mudinās jauniešus darba tirgū būt enerģiskiem, ideju un iniciatīvas pilniem.

Latvijā vadošās personāla atlases pakalpojumu kompānijas CVO Recruitment Latvia pārstāves Liene Kubliņa un Baiba Kreišmane 18.martā plks.11.30 savā lekcijā atklās personāla atlases aizkulises - ko no darba ņēmējiem sagaida darba devējs un kā studentam atlasē konkurēt ar pieredzējušiem profesionāļiem, kā arī to, kā izvairīties no pasīvas pozīcijas darba meklējumos.

Mācību centra „Direktoru skola" vadītāja Iveta Apine 18.martā seminārā plkst.12.30 aktualizēs personīgo uzskatu, sapņu un gribas nozīmīgumu veiksmīgas uzņēmējdarbības uzsākšanā. Savukārt, turpinājumā plkst.13.30. Nordea bankas Mazo uzņēmumu piesaistes nodaļas vadītāja Kristīne Lomanovska palīdzēs saprast to, kādi soļi jāiziet uzņēmējam, lai no idejas radītu pelnošu uzņēmumu. Viņa arī sniegs praktiskus padomus biznesa plāna veidošanai un uzņēmējdarbības uzsākšanai, kā arī sniegs ieskatu par galvenajiem riskiem un to pārvarēšanas iespējām.

Tā kā šajā laikā daudzu jauniešu nodarbinātības ieceres ir saistītas arī ar Eiropas Savienības valstīm, tad Nodarbinātības valsts aģentūras EURES menedžere Žanna Ribakova savā prezentācijā 19.martā plkst. 11.30 stāstīs par EURES tīklu - mobilitātes portālu un tā iespējām studentiem, kā arī par ES pilsoņu tiesībām un sociālo drošību nodarbinātības jomā ES valstīs.

Aktīvās un radošās dzīves pozīcijas tēmu 19.martā plkst. 12.30. turpinās Starptautiskās Koučinga federācijas Latvijas nodaļas viceprezidente Inga Štālhuta, kura uzsvērs inovatīvas domāšanas lomu apzinātas profesionālās dzīves veidošanas procesā. Viņas lekcijas moto: „Meklēt - nozīmē „domāt”, „domāt” nozīmē - jautāt” akcentē tiekšanos ārpus redzamā, ierastā un sasniegtā robežām. Radoša domāšana ir ļoti būtisks pamatnosacījums arī tam, lai veidotu un attīstītu savu uzņēmējdarbību.

Arī darbs Eiropas Savienības iestādēs ir gan ļoti interesants un jauniem izaicinājumiem pilns darbs daudzkultūru vidē, gan arī vienlaikus prestižs un vilinošs atalgojuma ziņā. EK pārstāvniecības Latvijā koordinators valodu jautājumos Ivars Apinis savā lekcijā 19.martā plkst. 13.30 sniegs ieskatu par to, kas sagaida kandidātus pretendējot uz ES institūciju amatiem un kā šim personāla atlases procesam sagatavoties.

„Karjeras iespēju dienu 2010” mājas lapa: www.kid.lu.lv
Informācija par lekcijām KID mājas lapā: http://www.kid.lu.lv/lektori/


Papildu informācija:
Rita Tālmane,
Latvijas Universitātes Studentu servisa
Karjeras centra projektu vadītāja
Tālr.: 67034409
E-pasts: Rita.Talmane@lu.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV