Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Latvijas Universitātē notiks diskusija par perspektīvām jauno speciālistu nodarbinātības veicināšanā

Latvijas Universitātes Preses centrs, 17.03.2010. 11:44

Viens no centrālajiem Latvijas Universitātes „Karjeras iespēju dienu 2010” pasākumiem būs diskusija „Latvijas Universitātes un darba devēju partnerība, paplašinot jauno speciālistu perspektīvas darba tirgū”. Diskusija notiks 18. martā Latvijas Universitātes Karjeras centrā, Raiņa bulv. 19. Diskusijas sākums plkst. 11.00. Pasākumu vadīs žurnālists Ansis Bogustovs, un tai varēs sekot tiešraidē internetā.

Tiks nodrošināta diskusijas tiešraide gan Latvijas Universitātes portālā www.lu.lv/tiesraide/, gan ES Māja lapā www.esmaja.lv. Diskusijas laikā ES Māja mājas lapā varēs uzdot tiešsaistes jautājumus diskusijas dalībniekiem, tā iesaistoties un paužot viedokli par diskusijas tematu.

Diskusijas mērķis ir veidot dialogu starp partneriem - augstskolu pārstāvjiem, darba devējiem, organizāciju pārstāvjiem un dalīties pieredzē par jau esošo sadarbību un jaunu sadarbības veidu attīstīšanu, veicinot jauno speciālistu iespējas darba tirgū.

Latvijas Universitāti diskusijā pārstāvēs mācību prorektors prof. Juris Krūmiņš, Datorikas fakultātes dekāns prof. Juris Borzovs, Akadēmiskais departaments departamenta direktors Ojārs Judrups un Studentu servisa direktora vietniece informācijas un konsultāciju lietās Inta Jaunzeme. Diskusijā piedalīsies Latvijas Investīciju attīstības aģentūras investīciju projektu departamenta Projektu attīstības nodaļas vadītājs Viesturs Zeps un Nodarbinātības valsts aģentūras Karjeras metodikas un klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Dita Lūka. Darba devēju viedokli paudīs mazumtirgotāju, izplatītāju un ražotāju savienības ECR Baltic pārstāve, SIA "Unilever Baltic LLC" Klientu attīstības atbalsta vadītāja Nadežda Naumenko un Tulkošanas biroja "Skrivanek Baltic" direktore Aiga Veckalne. Savukārt studentus pārstāvēs Latvijas Studentu apvienības prezidents Edgars Bērziņš un Latvijas Universitātes Studentu padomes pārstāvji Mārtiņš Līdaka, Dace Ieviņa, Maija Demitere.

Paralēli šim pasākumam Latvijas Universitātes centrālajā ēkā, Raiņa bulv. 19, Mazajā Aulā no plkst. 11.00-15.00 notiks izstāde, kuras laikā studenti varēs saņemt konsultācijas par prakses, brīvprātīgā un patstāvīgā darba iespējām un uzzināt vairāk par atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanā, dalību projektos un neformālo izglītību. Izstādes laikā jauniešiem būs iespēja konsultēties par darba dokumentācijas – Curriculum Vitae un pieteikuma vēstules – sagatavošanu latviešu un angļu valodā, kā arī par atbalsta veidiem jaunajiem pētniekiem. Savukārt OPEN auditorijā no plkst. 11.30 līdz 14.15 studenti un interesenti tiek aicināti uz lekcijām, kurās dažādu profesionālo jomu eksperti informēs par aktualitātēm darba tirgū.

Sīkāk par „Karjeras iespēju dienu 2010” pasākumiem: www.kid.lu.lv

Papildu informācija:
Rita Tālmane,
Latvijas Universitātes Studentu servisa
Karjeras centra projektu vadītāja
Tālr.: 67034409
E-pasts: Rita.Talmane@lu.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV