Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Latvijas Universitātē sāksies pasākums topošajiem studentiem – „Studenta kurpēs”

LU Preses centrs, 17.03.2010. 16:38

No 22. līdz 26.martam Latvijas Universitātē jau ceturto gadu notiks pasākums topošajiem studentiem, kas šogad ieguvis arī jaunu nosaukumu - „Studenta kurpēs”.

Pasākums ir domāts vidusskolēniem. Tā laikā viņiem vienu dienu tiek dota iespēja iejusties „studenta ādā” un piedalīties studiju procesā Latvijas Universitātē. Tā ir iespēja piedalīties lekcijās, semināros, laboratorijas un praktiskajos darbos, kā arī iepazīties ar Universitātes studiju programmām, to saturu un studiju procesu, kas palīdzētu pieņemt motivētu lēmumu tālākās izglītības izvēlē.

Lai vēlāk jau veiksmīgi adaptētos studiju vidē, pasākuma gaitā skolēniem būs iespēja iepazīties gan ar studēšanas procesam nepieciešamajām prasmēm un iemaņām, gan pasniedzējiem, gan Bibliotēku un citām mācību telpām. Piedalīšanās šajā pasākumā nozīmē iepazīties arī ar citiem studentu dzīves būtiskiem aspektiem, piemēram, dzīvošanu dienesta viesnīcās, darbību pašpārvaldēs un pašdarbības kolektīvos, kā arī citām dažādām aktivitātēm, par kurām students varēs pastāstīt no sava skatu punkta. Tāpat tā ir iespēja izzināt tieši no studentiem, ko nozīmē studijas konkrētajā programmā, kas tajās ir svarīgākais un kādas papildu iespējas tās sniedz.

Šogad pasākumā „Studenta kurpēs” piedalīsies 362 skolēni no visas Latvijas. Visvairāk skolēnu – pa 57 – iepazīs Humanitāro zinātņu fakultātes un Ekonomikas un vadības fakultātes studentu dzīvi, 56 skolēni iejutīsies Sociālo zinātņu fakultātes studentu ādā, 50 skolēnu iepazīs Juridiskās fakultātes, bet 32 iepazīs Medicīnas fakultātes studentu ikdienu. Skolēni izrādījuši interesi par visām LU fakultātēm, un katrā no tām būs kāds studentu dzīves vērotājs. Pasākumā šogad piedalīsies 331 Latvijas Universitātes students, katrs uzņemsies rūpes par vienu vai diviem skolēniem, ar kuriem kopā pavadīs nedēļu, iepazīstinot ar savu dzīvi Universitātē.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV