Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Marta beigās notiks Informācijas dienas Latvijas Universitātē

LU Preses centrs, 22.03.2010. 13:26

No 29. līdz 31.martam Latvijas Universitātē notiks Informācijas dienas topošajiem studentiem. Katra no 13 Universitātes fakultātēm jauniešus aicina uz atsevišķu tikšanos, kur uz jautājumiem par studiju iespējām atbildēs fakultāšu vadības pārstāvji, pasniedzēji un studenti. Vairākas fakultātes sagatavojušas īpašas Informāciju dienu pasākumus, vairākās varēs iepazīties ar fakultāšu telpām, laboratorijām un bibliotēkām, citās varēs pamēģināt nokārtot iestājeksāmenus, bet vēl citas savus informatīvos pasākumus raidīs tiešraidē internetā.

29.marts

29.martā uz informatīvajiem pasākumiem aicina Humanitāro zinātņu fakultāte (HZF) un Bioloģijas fakultāte (BF). HZF Visvalža ielā 4 a, 401.telpā plkst. 12.00 notiks tikšanās, kurā piedalīsies fakultātes vadība, nodaļu vadītāji un Studentu pašpārvaldes pārstāvji. Vēlāk notiks atsevišķas tikšanās ar nodaļu vadītājiem. Savukārt BF Kronvalda bulv. 4, 1.aud. plkst. 12.00 notiks tikšanās ar fakultātes vadības, katedru un Studentu pašpārvaldes pārstāvjiem, pēc tam topošie studenti varēs iepazīt fakultātes telpas: laboratorijas, auditorijas u.c.

30.marts

30.martā informatīvie pasākumi notiks Sociālo zinātņu fakultātē (SZF), Lomonosova ielā 1. Plkst. 10.30 un plkst. 14.00 skolēni varēs iepazīties ar fakultātes mācībspēku un studentu sagatavotajām prezentācijām. Informācijas dienas pirmajā daļā dalībniekus ar fakultāti, tās sniegtajām studiju iespējām un sasniegumiem iepazīstinās fakultātes dekāns prof. Juris Rozenvalds. Par fakultātes sabiedrisko dzīvi un brīvā laika pavadīšanu ārpus lekcijām stāstīs SZF Studentu pašpārvaldes pārstāvji. Otrajā daļā skolēniem būs iespēja iepazīties ar studiju programmām un piedalīties dažādās „Praktiskās darbnīcās”. Piemēram, fakultātes multimediju studijā žurnālistikas nozares interesenti varēs iejusties gan operatoru, gan diktoru, gan žurnālistu lomās un pēc tam vērot uzfilmētā TV sižeta montāžu.

Plkst. 11.00 (Aspazijas bulv.5, 421.audit.) un 14.00 (Aspazijas bulv.5, 500.audit.) uz tikšanos aicina Ekonomikas un vadības fakultāte (EVF). Vispirms jauniešus Studentu pašpārvaldes pārstāvji aicinās doties ekskursijā pa fakultātes telpām, pēc tam Studentu servisa Pirmsstudiju sektora vadītāja Laila Janosne iepazīstinās ar uzņemšanas procedūru. Tikšanās laikā fakultātes pārstāvji pastāstīs gan par visām fakultātes studiju programmām, gan par studiju iespējām ārzemēs, gan atbildēs uz visiem jautājumiem par studijām. Par kredītiem, ārpusstudiju dzīvi, kā arī citiem jautājumiem skolēniem pastāstīs Studējošo pašpārvaldes pārstāvji.

Savukārt plkst. 12.00 uz tikšanos aicināti Vēstures bakalaura studiju programmas potenciālie studenti, bet plkst. 14.00 – tie, kurus interesē Filozofijas bakalaura studiju programma. Abas tikšanās notiks Vēstures un filozofijas fakultātē Mārstaļu ielā 28/30, 4. auditorijā.

Plkst. 12.00 uz tikšanos Universitātes centrālajā ēkā, Mazajā aulā (Raiņa bulv. 19) aicināti tie, kuri domā par iespēju savu profesionālo dzīvi saistīt ar medicīnu. Ar interesentiem tiksies un par fakultātes programmām stāstīs Medicīnas fakultātes (MF) dekāne un ārstniecības studiju programmas vadītāja prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde, farmācijas programmas vadītāja prof. Ruta Muceniece, kā arī Iekšķīgo slimību katedras pasniedzēja prof. Renāte Ligere un prof. Dainis Krieviņš. Studējošo viedokli pārstāvēs LU MF Studentu pašpārvaldes vadītājs Dāvis Karnītis un citi studenti. 

Plkst. 13.00 Alberta ielā 10, 403. auditorijā uz tikšanos aicina Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte. Topošos studentus uzrunās fakultātes dekāns un nodaļu vadītāji. Pēc tam jaunieši varēs doties ekskursijā pa fakultātes telpām, praktiski iepazīstoties ar laboratorijām, un apskatot dažādus uzskates materiālus u.c.

31.marts

Plkst.12.00 uz tikšanos Jūrmalas gatvē 74/76, B1 auditorijā gaidīti visi tie, kas interesējas par studijām Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē (PPF). PPF sagatavojusi plašu programmu – vispirms ar viesiem tiksies fakultātes, administrācijas un Studentu pašpārvaldes pārstāvji, kā arī fakultātes Improvizācijas teātris „Improbusiņš”. Pēc kopīgās tikšanās sekos atsevišķas informatīvas tikšanās ar studiju programmu vadītājiem un studiju virzienu vadītājiem. Plkst. 13.30 notiks seminārnodarbība „Tava profesionālā nākotne – izvēle un plānošana” (B1 auditorija), kuru vadīs LU „Karjeras centra” psiholoģe Agita Šmitiņa (uz seminārnodarbību lūgums pieteikties līdz 30.martam, rakstot uz gunta.krage@lu.lv) Savukārt plkst. 14.30 interesenti aicināti pamēģināt nokārtot iestājpārbaudījumu profesionālajā studiju programmā „Māksla” (V 313.telpa). Tā būs iespēja pārbaudīt savas spējas vienā no iestājpārbaudījuma sadaļām – zīmēšanā.

Plkst. 12.00 Raiņa bulv.19, LU Lielajā aulā uz tikšanos aicina Juridiskās fakultātes dekāne un Studentu pašpārvaldes pārstāvji, kas stāstīs par studiju un prakses iespējām, apmaiņas studijām ārvalstīs un uzņemšanas nosacījumiem.

Savukārt 13.auditorijā (Raiņa bulv. 19) tajā pašā laikā – plkst. 12.00 – gaidīti visi tie, kuri interesējas par studijām Datorikas fakultātē (DF). Studēt gribētājus uzrunās gan DF dekāns, gan bakalaura studiju programmu direktori, gan Studentu pašpārvaldes pārstāvji. Savs sakāmais būs arī DF Robotikas kluba pārstāvjiem, viņi demonstrēs arī pašu veidotus robotus. Informācijas dienai DF varēs sekot arī tiešraidē LU portālā www.lu.lv/tiesraide . Arī tie, kas nevarēs ierasties personīgi varēs uzdot savus jautājumus, iepriekš tos atsūtot elektroniski vai piezvanot pasākuma norises dienā.

Ķīmijas fakultāte topošos studentus uz tikšanos aicina 31.martā plkst. 12.00 Kr.Valdemāra iela 48, 21. auditorijā. Savukārt plkst.14.00 uz studēt gribētājus gaidīs Teoloģijas fakultāte. Tikšanās notiks Raiņa bulv. 19, fakultātes dekanāta zālē (161. telpa).

Fizikas un matemātikas fakultāte ar topošajiem studentiem tiksies plkst. 14.30 Raiņa bulvārī 19 Lielajā aulā. Interesentus uzrunās fakultātes dekāns, nodaļu vadītāji un studiju programmu direktori, bet par studentu dzīvi ikdienā un svētku reizēs, par bagātīgajām fizmatu tradīcijām stāstīs un videofilmā demonstrēs paši studenti – Studentu pašpārvaldes pārstāvji.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV