Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

LU Medicīnas fakultātes Informācijas diena – iespēja par medicīnas un farmācijas studijām uzzināt klātienē

Evija Ansonska, 22.03.2010. 15:54

30. martā Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā no plkst. 12.00 līdz 14.00 notiks LU Medicīnas fakultātes (MF) Informācijas dienu pasākums, kurā ikvienam interesentam tiks dota iespēja klātienē tikties ar fakultātes vadību, mācībspēkiem un studentiem, lai vairāk uzzinātu par medicīnas un farmācijas studiju programmām.

„Pasākumā tiek gaidīti visi interesenti – gan tie, kuri jau ir pilnībā pārliecināti par savu izvēli nākotni saistīt ar medicīnu, gan tie, kas vēl tikai meklē savu ceļu dzīvē. Informācijas diena būs iespēja uzzināt gan praktisku un noderīgu informāciju, gan gūt iedvesmu un pārliecību, ka medicīnas studijas ir piemērotas tieši jums,” uzsver LU Medicīnas fakultātes dekāne prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde.

Pieredzējušu pasniedzēju, medicīnas nozares labāko praktiķu un studentu uzstāšanās ļaus iepazīties ar ārstniecības un farmācijas programmu saturu, uzņemšanas noteikumiem, mācību procesu un studenta ikdienu, kā arī sniegs atbildi uz galveno jautājumu – kāpēc medicīna ir viena no aizraujošākajām un nozīmīgākajām zinātnes nozarēm?

Pasākumā piedalīsies un ar klātesošajiem tiksies: LU MF dekāne un ārstniecības studiju programmas vadītāja prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde, farmācijas programmas vadītāja prof. Ruta Muceniece, kā arī Iekšķīgo slimību katedras pasniedzēja prof. Renāte Ligere un prof. Dainis Krieviņš. Studējošo viedokli pārstāvēs LU MF Studentu pašpārvaldes vadītājs Dāvis Karnītis un citi studenti.     

Par LU Medicīnas fakultāti

LU MF tika izveidota 1919. gada 28. septembrī ārstu gatavošanai, bet padomju laikos likvidēta. LU MF tika atjaunota 1997. gada 29. decembrī, bet svinīgi atklāta 1998. gada 4. septembrī. 2009./2010. akadēmiskajā gadā LU MF kopā mācījās 1850 studenti, to skaitā ārzemnieki. Ar katru gadu studējošo skaits fakultātē stabili audzis, un pašlaik ik gadu LU MF uzņem aptuveni 450 jaunus studentus.

Līdzās atzītiem Latvijas medicīnas nozares korifejiem, LU MF strādā arī daudz jaunu un talantīgu pasniedzēju, lasīt lekcijas ierodas arī vieslektori no Zviedrijas, Vācijas un ASV, kas ļauj studentiem apgūt ne vien jaunākās teorētiskās zināšanas, bet uzzināt vairāk par jaunākajām nozares tendencēm pasaulē. Fakultātē kopumā strādā 122 mācībspēki, no kuriem 3 ir Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenie locekļi, 7 korespondētājlocekļi, 13 profesori, 18 asociētie profesori, 21 docents, 6 viesprofesori, 5 privātdocenti u.c.

LU MF programmas ir ļoti mūsdienīgas, jo veidotas, balstoties uz jaunākajiem zinātnes sasniegumiem un Skandināvijas valstu pieredzi. Studiju process ir demokrātisks un atvērts, tā pamatā ir princips – studiju centrā ir students.

Neatņemama un būtiska studiju sastāvdaļa ir praktiskās nodarbības un prakse, kas sākas jau 3. studiju semestrī. LU MF studentu prakses notiek Rīgas vadošajās klīnikās un ārstniecības iestādēs. Pētniecības jomā notiek arī plaša sadarbība ar daudzām zinātniskajām institūcijām Latvijā, kas studentiem dod iespēju nostiprināt akadēmiskās zināšanas un motivē padziļināti pievērsties zinātnes attīstības veicināšanai un iesaistīties zinātniski pētnieciskos projektos.

LU MF studenti katru gadu piedalās ES izglītības programmās LLP/ERASMUS, kas piedāvā studentiem iespēju no 3 mēnešiem līdz pilnam akadēmiskajam gadam studēt kādā citā ES dalībvalsts augstskolā. Šīs programmas ietvaros fakultātei ir izveidojusies īpaši cieša sadarbība ar Karolinskas institūtu (Zviedrijā) un Upsalas Universitāti (Zviedrijā).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV