Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Aicina piedzīvot Jāņus Rakstniecības un mūzikas muzejā

Gunta Kāle, 09.06.2010. 12:35

Trešdien, 16. jūnijā, plkst.18:00 Rakstniecības un mūzikas muzejs (Pils laukumā 2) kopā ar akciju Piedzīvosim Jāņus! ieskandinās vasaras saulgriežus, aicinot ikvienu iepazīt dažādos Latvijas novados izplatītākās Jāņu dziesmas.

Pasākuma laikā Jāņu dziesmas ieskandēs koklētājs, Krišjāņa Barona muzeja galvenais speciālists Andris Ērglis, kurš iepazīstinās ar akciju Piedzīvosim Jāņus!, kas jau astoto gadu cilvēkiem visā Latvijā sniedz iespēju uzzināt vairāk par Jāņu dienas tradīcijām, rituāliem un dziesmām. A. Ērglis pastāstīs par to, kā Jāņu svinēšana notikusi Edvarta Virzas Billītēs un Kārļa Skalbes Saulrietos. Pasākumā iepazīsimies arī ar izdevniecības Lauku Avīze tikko izdoto Jāņu dziesmu pasi – tajā apkopoti dažādos Latvijas novados savulaik izplatītāko Jāņu dziesmu teksti un melodijas. Par šī izdevuma tapšanu pastāstīs tā sastādītājs, Rakstniecības un mūzikas muzeja kolekciju kurators Dzintars Gilba un rakstniece, izdevuma redaktore Eva Mārtuža, savukārt kāds no pasākuma apmeklētājiem, pareizi atbildot uz jautājumiem par Jāņu tradīcijām, to iegūs savā īpašumā.

Tuvojoties gada īsākajai naktij un garākajai dienai, ieskandināsim vasaras saulgriežus gan ar zināmām dziesmām, gan apgūsim mazāk zināmas, lai Jāņu naktī to nepietrūktu!

Ieeja pasākumā – bez maksas!

Vasaras sezonā pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru otro trešdienu. 30. jūnija sarīkojumā uzzināsim vairāk par pūtēju orķestriem Latvijas skolās – pasākums notiks izstādes Lielie mazie dziesmu svētki ietvaros.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV