Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Latvijas Universitāte parakstīs sadarbības līgumu ar Baltijas aizsardzības koledžu

LU Preses centrs, 15.06.2010. 15:15

Ceturtdien, 17.jūnijā, plkst. 15.30 Latvijas Universitātes Senāta sēžu zālē (Raiņa bulv. 19) tiks parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Universitāti un Baltijas aizsardzības koledžu.

No Latvijas Universitātes (LU) puses līgumu parakstīs rektors prof. Mārcis Auziņš, bet no Baltijas aizsardzības koledžas (BAK) puses - komandants, brigādes ģenerālis Gundars Ābols. Līgums paredz uzsākt sadarbību sekojošās jomās: mācībspēku apmaiņa, abu izglītības iestāžu savstarpēja kredītpunktu atzīšana, kas BAK virsniekiem pavērs iespēju turpināt studijas un pilnveidot savu izglītību Universitātē, bet LU studentiem - BAK, kopīga dalība pētniecības un zinātnes projektos, kā arī kopīga konferenču un semināru organizēšana.

BAK ir multilaterālas sadarbības koledža, kurā izglītību var iegūt gan virsnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām NATO un ES valstīm, gan to valstu militārās un civilpersonas, kurās notiek aizsardzības struktūru reformas un kuras ir izteikušas vēlmi iestāties NATO (Kaukāza valstis, Ukraina, Moldova, Balkānu valsti). BAK pirmais Vecāko štāba virsnieku kurss mācības uzsāka 1999.gadā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV