Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

LNT aicina jau šo svētdien pīt Lielāko Jāņu vainagu

Zane Pētersone, 17.06.2010. 14:33

Šo svētdien, 20. jūnijā, jau no plkst. 10:00 rītā LNT kopā ar Latvijas Krājbanku aicina ikvienu uz Brīvdabas muzeju, lai visi kopā uzpītu Lielāko Jāņu vainagu Latvijā! Tiešraides no pasākuma norises vietas LNT kanālā būs vērojamas visas dienas garumā jau no plkst. 9:55, bet lielais noslēgums plkst. 20:15!
LNT aicina jau šo svētdien pīt Lielāko Jāņu vainagu

Šo svētdien, visas dienas garumā gaidīsim ikvienu kopā ar ģimeni un bērniem Brīvdabas muzejā. Ņemiet līdzi ozolzarus, jāņuzāles, dažādas pļavas puķes un pavedienus, lai visi kopā uzpītu Lielāko Jāņu vainagu Latvijā!

Kopā varēsim mācīties Līgo dziesmas un dejas „Skandinieku" virsvadībā, kalt monētas, grebt koka karotes, pīt grozus, taisīt māla podus, apskatīt senas rotaļlietas un iet rotaļās. Tirdziņā varēs iegādāties amatnieku darinājumus un gardumus Jāņu galdam.

Brīvdabas muzejā visas dienas garumā uzstāsies folkloras kopas „Dandari" un „Rija", grupas „Dzelzs Vilks", „Klaidonis", „6. jūdze", „Baltie lāči", „Maskačkas Spēlmaņi", „Apvedceļš", dūdu un bungu grupa „Auļi", vīru kopa „Vilki", tautas deju ansamblis „Bitīte", LNT šova „Dziedošās ģimenes" dalībnieki.

Vakarā pulksten 20:15 kopā ar bijušo Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu tiks savienoti visas dienas garumā sapītie vainaga posmi, lai izveidoto Lielāko Jāņu vainagu Latvijā! Pasākumu vadīs iemīļotais mūziķis Lauris Reiniks.

Vainaga pīšanas norisi varēs vērot kanālā LNT tiešraidēs svētdien visas dienas garumā: pulksten 9:55, 10:40, 12:30, 14:45, 16:00, 18:40 un 20:15.

Tiekamies svētdien Brīvdabas muzejā vai tiešraidēs kanālā LNT!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV