Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē notiks diskusija par augstākās izglītības reformu

LU Preses centrs, 21.06.2010. 14:16

Pirmdien, 28. jūnijā, no plkst. 14:00 līdz 16:00 Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē Lomonosova ielā 1a notiks diskusija „Augstākās izglītības reforma un reģionu augstskolas: jauna līdzsvara meklējumi". Diskusiju tiešraidē varēs skatīties LU portālā.

Diskusijas mērķis ir rosināt viedokļu apmaiņu par reģionu augstskolu pašreizējo devumu reģionālajā un nacionālajā līmenī un šo augstskolu attīstības scenārijiem. Tiks apspriesti sekojoši jautājumi: Kāda pētniecība vajadzīga reģionu augstskolās? Kā sekmēt augstskolu radīto zināšanu izmantošanu? Sadarbība nacionālā un starptautiskā līmenī: kādas ir perspektīvākās formas reģionu augstskolu attīstībai, utt.

Diskusijā ar ziņojumiem piedalīsies prof. Flemmings Justs, Dienviddānijas universitātes Lauku pētījumu institūta (Danish Institute of Rural Research ) direktors, Inta Brikše, LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas nodaļas profesore, Gita Rēvalde, IZM Augstākās izglītības departamenta direktore, un Leonārs Svarinskis, Rēzeknes augstskolas rektors.

Diskusiju vadīs prof. Aija Zobena, LU SZF Socioloģijas nodaļas vadītāja. Diskusijas dalībnieki būs gan IZM un RAPLM, gan arī Latvijas Studentu apvienības un vairāku reģionu augstskolu pārstāvji.

Diskusija tiešraidē būs skatāma LU portālā: http://www.lu.lv/tiesraide/2/

Šis pasākums ir daļa no sadarbības projekta „Augstskolu pētnieciskais potenciāls reģionālās attīstības veicināšanai Latvijā", kuru īsteno Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Sociālo un politisko pētījumu institūts (SPPI) kopīgi ar 4 reģionu augstskolām – Daugavpils Universitāti, Latvijas Lauksamniecības Universitāti, Liepājas Universitāti un Vidzemes Augstskolu.

Papildu informācija pieejama pa tālruni 67241025 (Ilona Kunda, projekta direktore vai Ingrīda Strazdiņa, projekta vadītāja).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV