Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LNT un Latvijas Krājbankas veidotajā pasākumā tiek uzpīts 100 metru garš Jāņu vainags

Zane Pētersone, 21.06.2010. 14:34

Vakar, 20. jūnijā, visas dienas garumā Brīvdabas muzejā Rīgā notika LNT un Latvijas Krājbankas rīkotais pasākums, kurā tika ielīgoti gaidāmie vasaras saulgrieži un uzpīts Lielākais Jāņu vainags Latvijā! Atsaucība no cilvēku puses bija milzīga – ar 1174 cilvēku piedalīšanos tapa aptuveni 100 metrus garš Lielākais Jāņu vainags Latvijā, bet kopumā pasākumu visas dienas garumā apmeklēja aptuveni 8500 cilvēku.
LNT un Latvijas Krājbankas veidotajā pasākumā tiek uzpīts 100 metru garš Jāņu vainags

Tiešraides no pasākuma norises vietas LNT kanālā bija vērojamas visas dienas garumā jau no plkst., 9 rītā un pēc tām arvien vairāk cilvēku devās uz Brīvdabas muzeju, lai izbaudītu svētku sajūtu un piedalītos Lielākā Jāņu vainaga tapšanā. Pasākumu apmeklēja dažāda vecuma cilvēki, ļoti daudz ģimenes ar bērniem, kā arī ārzemju tūristi. Daudzi bija atsaukušies LNT aicinājumam un paņēmuši līdzi ozolzarus, jāņuzāles, dažādas pļavas puķes un pavedienus, lai taptu Lielākais un skaistākais Jāņu vainags Latvijā. Pasākumu vadīja iemīļotais mūziķis Lauris Reiniks un LNT raidījuma „Tautas balss" vadītāja Elīna Doļģe.

Visas dienas garumā varēja mācīties Līgo dziesmas un dejas „Skandinieku" virsvadībā, kalt monētas, grebt koka karotes, pīt grozus, taisīt māla podus, apskatīt senas rotaļlietas un iet rotaļās. Tirdziņā varēja iegādāties amatnieku darinājumus un dažādus gardumus Jāņu galdam.

Brīvdabas muzejā visas dienas garumā uzstājās folkloras kopas „Dandari" un „Rija", grupas „Dzelzs Vilks", „Klaidonis", „6. jūdze", „Baltie lāči", „Maskačkas Spēlmaņi", „Apvedceļš", dūdu un bungu grupa „Auļi", vīru kopa „Vilki", tautas deju ansamblis „Bitīte", LNT šova „Dziedošās ģimenes" dalībnieki.

Vakar vakarā pulksten 20:15 kopā ar bijušo Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu tika savienoti visas dienas garumā sapītie vainaga posmi, lai izveidoto Lielāko Jāņu vainagu Latvijā!

LNT saka Paldies visiem, kuri apmeklēja pasākumus Brīvdabas muzejā un piedalījās Lielākā Jāņu vainaga tapšanā!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV