Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Latvijas Universitāte iepazīstinās ar pētījumu par skolēnu izglītības kvalitāti

Latvijas Universitātes Preses centrs, 22.06.2010. 12:09

Otrdien, 29.jūnijā plkst. 14.00 – 15.00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā (Raiņa bulv. 19) notiks pasākums „Skolēnu pilsoniskās izglītības kvalitāte Latvijā un pasaulē", kurā tiks sniegta informācija par Starptautiskā pilsoniskās izglītības pētījuma pirmajiem rezultātiem. Pasākums tiešraidē būs skatāms LU portālā.

Starptautiskās izglītības sasniegumu novērtēšanas asociācijas (IEA) Starptautiskā pilsoniskās izglītības pētījumu (ICCS 2009) Latvijā veikuši Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) pētnieki. Pētījuma grupas vadītājs ir PPMF dekāns prof. Andris Kangro.

Pētījumā piedalās 38 valstis un tas tiek veikts 4 gadus. Pētījums parāda skolēnu zināšanas un prasmes, attieksmes un viedokļus pilsoniskās izglītības jomā un viņu gatavību kļūt par pilsoņiem savā valstī. Tiek salīdzināti dati ar pētījumu 1999.g-2009.g. pilsoniskās izglītības kvalitātes izmaiņas pasaulē pēdējo 10 gadu laikā. Latvijas skolēnu sasniegumi 1999.gadā bija zemāki par pētījuma dalībvalstu vidējo līmeni. Parādījās arī būtiskas viedokļu atšķirības starp skolēniem ar latviešu un krievu mācību valodu.

Pasākumu ar uzrunu atklās Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš. Klātesošos uzrunās arī Sorosa fonda pārstāve Liesma Ose, kā arī citi pasākuma dalībnieki. Pēc ar pētījuma pirmajiem rezultātiem iepazīstinās prof. Andris Kangro.

Pasākuma dalībnieki saņems pētījumu rezultātu apkopojuma izdevumu.

Pasākuma tiešraide būs skatāma LU portālā: www.lu.lv/tiesraide

Papildus informācija:
Tālr.: 26352016
E-pasts: ireta.cekse@lu.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV