Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Latvijas Universitātē jaunas studiju programmas

Latvijas Universitātes Preses centrs, 22.06.2010. 12:29

Latvijas Universitāte 2010./2011.ak.m.g. rudens semestrī sāks uzņemt studentus divās jaunās pamatstudiju programmās: Grāmatvedība, analīze un audits un Finanšu menedžments. Abas programmas īsteno Ekonomikas un vadības fakultāte. Rudenī sāksies arī studentu uzņemšana jaunā Latvijas Universitātes P.Stradiņa medicīnas koledžas studiju programmā Ēstētiskā kosmetoloģija.

Grāmatvedība, analīze un audits un Finanšu menedžments ir profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas. Abas programmas izveidotas uz tāda paša nosaukuma otrā līmeņa profesionālo augstākās izglītības studiju programmu bāzes. Programmas tika akreditētas 2010.gada 16.jūnijā, akreditācijas beigu termiņš – 2016.gada 31.decembris. Savukārt 2010.gada 17.jūnijā licencēta Latvijas Universitātes (LU) P.Stradiņa medicīnas koledžas pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu Estētiskā kosmetoloģija.

Abas Ekonomikas un vadības fakultātes (EVF) programmas tika pārveidotas un aktualizētas atbilstoši darba devēju ieteikumiem un darba tirgus prasībām. Programmu īstenotāji uzturēja regulārus kontaktus ar absolventiem un darba devējiem, analizēja viņu aptauju rezultātus (periodā no 2007. līdz 2009.gadam), kā arī regulāri sazinājās ar darba devēju profesionālajām apvienībām (Latvijas darba devēju konfederācija, Latvijas komercbanku asociācija). Kontakti nodrošināja atgriezenisko saikni ar darba tirgus dalībniekiem- darba devējiem un diplomētiem speciālistiem. Šāda saikne ļāva dinamiski reaģēt uz izmaiņām darba tirgū, absolventu un darba devēju ierosinājumiem un ieteikumiem, kā arī nodrošināt pieprasītu un kvalificētu speciālistu sagatavošanu. Studiju noslēgumā absolventi iegūst ne tikai attiecīgo profesionālo kvalifikāciju, bet arī profesionālā bakalaura grādu, kas atbilst pašreizējām darba tirgus prasībām, Latvijas Universitātes vīzijai, misijai un stratēģiskajiem mērķiem, kā arī darba dēvēju un absolventu ieteikumiem.

Abas EVF programmas tiks īstenotas pilna laika klātienes (PLK) un nepilna laika klātienes (NLK) studiju formā. PLK studijas notiks darba dienās, bet NLK – sestdienās. Studiju programmas ilgums PLK studijās ir 8 semestri, bet NLK studijās – 9 semestri. Abās programmās vairākus semestrus studenti varēs strādāt praksi, tai skaitā arī ārpus Latvijas. Studiju laikā vienu semestri jauniešiem ir būs iespēja studēt citā Eiropas universitātē ERASMUS apmaiņas programmas ietvaros.

Profesionālā bakalaura studiju programmas Grāmatvedība, analīze un audits saturs aktualizēts saskaņā ar darba devēju vēlmēm un darba tirgus prasībām, vienlaicīgi ievērojot studējošo intereses - jaunajā programmā paaugstināts ar grāmatvedību tieši saistīto studiju kursu īpatsvars, akcentējot profesijai nepieciešamo prasmju apguvi. Pēc studiju programmas absolvēšanas absolventi var strādāt uzņēmumos, bankās, auditorfirmās, ministrijās, Valsts ieņēmumu dienestā, muitā un citās iestādēs kā finanšu direktori, finanšu menedžeri, galvenie grāmatveži, grāmatveži – konsultanti, nodokļu ekonomisti, revidenti, auditoru asistenti. Programmas direktore − profesore, Dr.ekon. Inta Brūna.

Studiju programmas Finanšu menedžments gatavo Latvijas un Eiropas Savienības līmenī konkurētspējīgus, augsti kvalificētus finanšu ekonomistus. Pēc studijām absolventi var strādāt valsts institūcijās (Finanšu ministrijā, Valsts kasē, Valsts ieņēmumu dienestā, Latvijas Bankā) un iestādēs, pašvaldību institūcijās, komercsabiedrībās jebkurā tautsaimniecības nozarē (uzņēmumos, komercbankās, apdrošināšanas kompānijās, pensiju, ieguldījumu fondos), nevalstiskajās, starptautiskajās organizācijās. Programma ir izveidota tā, lai līdz ar pieprasījuma rašanos darba tirgū pēc papildu finanšu ekonomista darba uzdevumiem, to varētu papildināt ar attiecīgajiem profesionālās specializācijas studiju kursiem. Programmas direktore −asoc. prof., Dr.ekon. Svetlana Saksonova.

LU P.Stradiņa medicīnas koledžas pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas Estētiskā kosmetoloģija absolventi iegūs skaistumkopšanas speciālista kosmetoloģijā kvalifikāciju. Programmas direktore − docente Iveta Strode. Studiju programmas ilgums pēc vidējās (vidējās profesionālās) izglītības dokumenta iegūšanas studiju programmas apjoms ir 120 KP/ 180 ECTS, pēc pirmā līmeņa profesionāli augstākās (vai augstākas) medicīniskās izglītības dokumenta iegūšanas studiju programmas apjoms ir 80 KP/ 120 ECTS.

Vairāk informācijas par studiju programmām, uzņemšanas prasībām u.c.: www.gribustudet.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV