Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Latvijas Universitāte pārņems BSRUN koordināciju

LU Preses centrs, 28.06.2010. 16:17

Otrdien, 2010.gada 29.jūnijā plkst. 15.30 Latvijas Universitātē (LU) notiks svinīgs pasākums, kurā Latvijas Universitāte no Turku Universitātes pārņems Baltijas Jūras reģiona universitāšu tīkla (The Baltic Sea Region Univerisy Network – BSRUN) koordināciju.

Organizācijas koordinācijas pienākumus Latvijas Universitāte pildīs no 2010.gada 1.jūlijā līdz 2013.gada 30.jūnijam. Līdz ar koordinācijas nodošanu LU visas organizācijas dalībnieces - universitātes parakstīs arī jaunu līgumu, kas nosaka organizācijas darba turpināšanu. Sākot ar 1.jūliju Latvijas Universitāte pildīs organizācijas sekretariāta pienākumus, uzņemsies izpildkomitejas sapulču un sanāksmju sagatavošanu un rīkošanu, mājas lapas administrēšanu, kā arī citus ar organizācijas darbību saistītos pienākumus. BSRUN darbību koordinēs Latvijas Universitātes Ārlietu departamenta direktore Alīne Gržibovska.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies BSRUN prezidents, Turku Universitātes administratīvais direktors Kari Hiponens (Kari Hyppönen), LU administratīvais direktors Jānis Stonis, LU rektors prof. Mārcis Auziņš, LU Ārlietu departamenta direktore Alīne Gržibovska un citi. Pasākums notiks 29.jūnijā Latvijas Universitātes 21.telpā (Raiņa bulv. 19).

BSRUN tika dibināta 2000.gada 28.februārī Turku, dibināšanas dokumentu parakstīja 16 universitātes. Tā tika izveidota ar mērķi veicināt sadarbību šo augstskolu starpā, ietverot arī studentu, pētnieku, mācībspēku un administratīvā personāla apmaiņu.

No 1.jūlija organizācijā darbosies 31 universitāte no 7 valstīm – Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Somijas. No Latvijas BSRUN iesaistījušās Latvijas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte.

Vairāk informācijas par BSRUN: www.lu.lv/bsrun

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV