Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LNT Ziņu dienests vērienīgi atspoguļos vēlēšanu norisi

Ingūna Sermole, 16.08.2010. 09:30

LNT Ziņu dienesta komanda intensīvi gatavojas plaši un vērienīgi atspoguļot vēlēšanu norisi, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs varētu izdarīt savu izvēli.
LNT Ziņu dienests vērienīgi atspoguļos vēlēšanu norisi

Līderu debates

Reizi četros gados vara atgriežas tautas rokās un šoruden politiķi ir atkarīgi tikai no vēlētājiem! Ikvienai balsij ir nozīme un ikvienam ir jāpieņem atbildīgs lēmums, kam uzticēt veidot Latvijas nākotni. Lai Latvijas iedzīvotāji varētu izdarīt savu izvēli, LNT Ziņu dienests rīko septiņu debašu ciklu ar partiju vēlēšanu sarakstu līderiem.

Pirmo reizi Latvijas vēsturē politiķi vēlēšanās drīkst kandidēt tikai vienā reģionā, tādēļ LNT Ziņu dienests pirmo reizi rīko partiju sarakstu līderu debates reģionos – Zemgalē, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Rīgā, kurās aci pret aci tiksies ar vēlēšanas sarakstu līderiem, lai jautāju, kādēļ viņi kandidē, ko sola un kā savus solījumus pildīs.

„LNT Ziņu dienesta rīkotajās debatēs piedalīsies to partiju vēlēšanu apgabalu sarakstu līderi, kuru pārstāvētās politiskās organizācijas pēc aptauju rezultātiem varētu pārvarēt 2% robežu. Saskaņā ar jaunākajām, šobrīd pieejamajām aptaujām, LNT Ziņu dienests „Līderu debatēs" aicinājis piedalīties „Saskaņas centru", apvienību „Vienotība", „Zaļo un zemnieku savienību", apvienību „Par labu Latviju", apvienību „Visu Latvijai - Tēvzemei un brīvībai/LNNK" un apvienību „Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā". „Līderu debatēs" savstarpēji ar viedokļiem cīnīsies kandidāti, kuri vēlēšanu apgabalos kandidē ar pirmo kārtas numuru", norāda LNT Ziņu dienesta vadītāja Inese Kārkliņa.

„Līderu debašu" norises vietas un datumi:
25.augustā – „Līderu debates" - Zemgalē, Jelgavas kultūras namā;
31.augustā – „Līderu debates" - Vidzemē, Valmieras teātrī;
8.septembrī – „Līderu debates" - Latgalē, Daugavpils teātrī;
15.septembrī – „Līderu debates" - Kurzemē, Liepājas Olimpiskajā centrā – Rožu zālē;
22.septembrī – „Līderu debates" - Rīgā, Sapņu fabrikā.

Visas debates tiešraidēs būs vērojamas kanālā LNT pulksten 21:05.

Pēc debatēm reģionos divas dienas pēc kārtas LNT Ziņu dienesta veidotajās debatēs aci pret aci stāsies vēlēšanu programmu autori un Ministru prezidenta amata kandidāti, kuriem būs jāatbild uz jautājumiem, kā partijas panāks, ka to solījumus nākamajā valdībā ņems vērā un kā premjera amata kandidāti garantēs, ka Latvija iziet no krīzes, kāds ir politiķu piedāvājums ekonomikā, nodokļu politikā, izglītībā un citās būtiskās nozarēs.

29.septembrī – debates ar partiju līderiem par vēlēšanu programmām - Rīgā, Sapņu fabrikā;
30.septembrī – Ministru prezidenta amata kandidātu debates - Rīgā, Sapņu fabrikā.

Arī šīs debates būs vērojamas tiešraidē kanālā LNT pulksten 21:05.

Debates vadīs LNT Ziņu dienesta moderatori Daina Lipeniece un Ģirts Timrots.

Priekšvēlēšanu periodā LNT kanālā būs vērojamas septiņas līderu cīņas, kurām paralēli LNT Ziņu dienesta veidotajos raidījumos īpaši tiks veltīta uzmanība priekšvēlēšanu periodam analizējot visu informāciju par un ap vēlēšanām. LNT Ziņu dienesta raidījumā „900 sekundes" notiks dažādu politisko spēku viedokļu „Dueļi", LNT Ziņās tiks analizēta iepriekšējo vēlēšanu solījumu izpilde, partiju programmas šīm vēlēšanām, bet LNT Ziņu „Top 10" analizēs ar vēlēšanām saistītos svarīgākos notikumus un aktualitātes.

Speciālizlaidumi, tiešraides, rezultātu apkopošana un analīze

LNT Ziņu dienests plaši atspoguļos arī vēlēšanu norisi, jo uzskata, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem ir svarīgi pēc iespējās ātri iegūt kvalitatīvu, precīzu un plašu informāciju par vēlēšanu norisi un rezultātiem. Tādēļ LNT Ziņu dienests vēlēšanu dienā un dienu pēc tām piedāvās speciālreportāžas, tiešraides un speciālizlaidumus, ekspertu studijas, iespēju sekot līdzi rezultātu apkopošanai un plašu rezultātu analīzi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV