Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

RISEBA augstskolas studiju programmām "Audiovizuālā mediju māksla" piešķirta IZM akreditācija uz sešiem gadiem

Daina Kantāne, 28.10.2010. 09:46

RISEBA augstskolas (Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas) bakalaura un maģistra studiju programmām "Audiovizuālā mediju māksla" piešķirta Izglītības un zinātnes ministrijas akreditācija uz sešiem gadiem.

2010.gada 20.okobrī LR Izglītības un zinātnes ministrija piešķīra akreditāciju uz sešiem gadiem divām RISEBA augstskolas (Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola) studiju programmām:

• profesionālajai bakalaura studiju programmai "Audiovizuālā mediju māksla", programmas direktors Jānis Holšteins, (iespēja izvēlēties kādu no četrām kvalifikācijām – televīzijas un kino producents vai televīzijas režisors vai televīzijas operators vai scenārists

• akadēmiskajai maģistra studiju programmai "Audiovizuālā mediju māksla", programmas direktors Aigars Ceplītis-Katinskis.

Kā atzīst RISEBA augstskolas rektore Irina Senņikova: "RISEBA ir kļuvusi par vietu, kur BIZNESS TIEKAS AR MĀKSLU. Balstoties uz mūsu ilggadēju pieredzi biznesa izglītībā, mēs aktīvi attīstām radošās programmas, lai veicinātu radošu ekonomiku mūsu valstī, kur veiksme ir atkarīga no individuāla cilvēka radošā potenciāla. Audiovizuālās mediju mākslas programmu akreditācija uz sešiem gadiem liecina par mūsu panākumiem šajā nozarē un paver jaunas iespējas mūsu esošiem un potenciāliem studentiem".

"LR izglītības un zinātnes ministrijas lēmums ne tikai nostiprina Latviju un Rīgu kā Baltijas reģiona epicentru audivizuālās izglītības jomā, bet līdz ar to arī paver plašākas iespējas mūsu valsts kino, televīzijas un jauno mediju infrastruktūras daudz agresīvākai attīstībai un skaidri iezīmē Latvijas valsts lomu globālajā kino un audiovizuālās produkcijas ražošanā," A.Ceplītis-Katinskis

Programmas studējošiem piedāvā plašu ieskatu audiovizuālajā mediju mākslā. Tās saturs koncentrējas uz televīzijas, kino, un jauno mediju vizuālās valodas un Auteur Cinema tradīciju izkopšanu. Audiovizuālās mediju mākslas programmas absolventi ir plašāka profila audiovizuālo mediju speciālisti, kas var strādāt kā radošie līderi kinostudijās, televīzijā, reklāmā, animācijas studijās, sociālo tīklu kreatīvajā departamentā, skaņu studijās, radio, video un kino pēc-apstrādes studijās, un arī kā audiovizuālie konsultanti plaša spektra biznesiem un uzņēmumiem.

RISEBA ir dibināta 1992. gadā, un tai ir Centrālās un Austrumeiropas menedžmenta attīstības asociācijas (CEEMAN) piešķirta starptautiskā kvalitātes akreditācija (International Quality Accreditation). Augstskolai ir vairāk kā 60 sadarbības partneri 22 valstīs gan Eiropā, Āzijā un ASV, kas studentiem dod iespēju iegūt starptautisku pieredzi un zināšanas. Starptautiskā dubultgrādu konsorcija ietvaros RISEBA augstskolai ir līgumi par dubultgrādu diplomiem ar Lielbritānijas, Francijas, Vācijas, Somijas, Nīderlandes un Zviedrijas augstskolām. RISEBA ir vieta, kur "Bizness tiekas ar mākslu", jo papildus biznesa studijām piedāvā arī izglītību radošajā virzienā, kā piemēram sabiedriskās attiecības, reklāma, audiovizuālā mediju māksla, arhitektūra.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV