Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Zoodārza baltajam lācim Romeo jaunas, aizraujošas izklaides

Dita Blaua, 04.11.2010. 12:44

Akcijas „Uzsauc lācim lasi!" laikā izdevies savākt 165 latus, lai par šiem līdzekļiem iegādātos lašus, ko Rīgas Zoodārza baltais lācis Romeo 21.novembrī saņems kā dāvanu savā 21 gada jubilejā. Turpmāk, līdz pat februāra beigām, ik svētdienu pulksten 12:40 viņam būs baltā lāča cienīgs svētku mielasts. Šādas lašu „medības" lācī modina dabiskos instinktus un dzīvi padara krietni interesantāku un tajās noraudzīties varēs katrs zoodārza apmeklētājs.
Zoodārza baltajam lācim Romeo jaunas, aizraujošas izklaides

Galerijas:

Rīgas Zoodārza Izglītības un informācijas nodaļas vadītāja Laura Līdaka stāsta, ka šāds atbalsts ir ļoti iepriecinošs, jo dzīvnieku ikdienu viennozīmīgi padara krāšņāku. Līdz šim lācis Romeo atraktīvi priecējis apmeklētājus un, protams, arī sevi, vasarā „medījot" savdabīgu „lāču saldējumu" – ledus kluci ar iesaldētām skumbrijām, tomēr šī izklaide ziemas laikā nav veselīga. Pateicoties lāča draugiem, kas atbalstīja akciju „Uzsauc lācim lasi!", līdz pat februāra beigām lācis Romeo ik svētdienu varēs izklaidēties, medījot lašus.

Labdarības veikala „Otrā Elpa" vadītāja Elīna Žagare teic, ka bija cerējusi uz lielāku cilvēku atsaucību, tomēr akcijas organizētāju un atbalstītāju labā griba noteikti iepriecinās Romeo: „Cerams, ka ikviens atradīs kādu veidu, kā palīdzēt saviem divkājainajiem un četrkājainajiem draugiem, jo galvenais jau ir nepalikt vienaldzīgiem."

To, kā lācim Romeo patiks sarūpētā dāvana, ikviens varēs aplūkot mājas lapā www.anothertravelguide.lv/laci.

Labdarības fotoizstāde „Lācis apkārt pasaulei" tika atklāta „Baltās nakts 2010" ietvaros, un tās laikā līdz pat šo darbu izsolei, kas pagājušajā nedēļā notika labdarības veikalā „Otrā Elpa", norisinājās akcija „Uzsauc lācim lasi!". Šīs labdarības fotoizstādes mērķis bija parādīt, kā tradicionāli ceļošanas paradumi var iegūt jaunu elpu un apvienot savstarpējai izpalīdzībai, kas ir viena no dzīves svarīgākajām vērtībām jebkur plašajā pasaulē.

Balto lāci Romeo atbalstīja arī portāli Anothertravelguide.lv, Mammam/tetiem.lv, Draugiem.lv, Managimene.lv, Studentnet.lv, Pozitivaszinas.lv, Reitingi.lv, Calis.lv, ziņu aģentūra LETA, Radio 101, raidījums Leģendu Mednieki, galerija Istaba, dizaina veikals Paviljons un labdarības veikals Otrā Elpa.

Foto: Māris Morkāns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV