Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

LNT par godu valsts svētkiem piedāvā īpašu svētku programmu - „Patriotu nedēļa"

Ingūna Sermole, 05.11.2010. 09:18

Svinot mūsu Latvijas jubileju, LNT aicina sajust prieku un lepnumu par mūsu zemi, par mums pašiem. Tādēļ no 11.līdz 18. novembrim LNT dāvā svētku noskaņu nedēļas garumā, piedāvājot īpašu programmu – „Patriotu nedēļa". „Patriotu nedēļas" ietvaros būs svētku tiešraides, latviešu lieliskāko filmu izlase, filmas „Rūdolfa mantojums" pirmizrāde un pat ikdienas raidījumos tiks radīta īpaša patriotisku emociju pilna atmosfēra.
LNT par godu valsts svētkiem piedāvā īpašu svētku programmu - „Patriotu nedēļa"

„Patriotu nedēļa" aizsāksies 11.novembrī, Lāčplēša dienā. Īpašajā svētku raidījumā „Tautas balss" stāstīsim par Lāčplēša dienu un rādīsim, ar ko šī diena Latvijas iedzīvotājiem asociējas šodien. Uzreiz pēc LNT Ziņām astoņos tiešraidē rādīsim svinīgo pasākumu no 11.novembra krastmalas Rīgā. Turpinot LNT aizsākto tradīciju, aicinām ikvienu 11.novembrī pie krūtīm piespraust lentīti valsts karoga krāsās V burta veidā, lai apliecinātu savu mīlestību pret Latviju. Bet uzreiz pēc tam pulksten 21:05 LNT rādīs filmu par draudzību un mīlestību pret Latviju - „Rīgas Sargi".

Patriotu nedēļā - lieliskāko un iemīļotāko latviešu filmu izlase

„Patriotu nedēļas" ietvaros ik vakaru LNT rādīs jaukākās un skaistākās latviešu filmas – 11. novembrī plkst. 21:05 emocijām bagātā vēsturiskā filma „Rīgas Sargi", 12. novembrī plkst. 21:05 liriskā traģikomēdija „Mans draugs nenopietns cilvēks". 13. novembrī plkst. 20:35 LNT rādīs melodrāmu par liktenīgu mīlestību „Likteņdzirnas". Pirmdienas, 15.novembra, vakarā būs skatāma filma „Baiga vasara", 16. novembra vakarā - iemīļotā komēdija „Limuzīns Jāņu nakts krāsā", bet 18. novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, – televīzijas pirmizrāde – jaunā latviešu spēlfilma „Rūdolfa mantojums".

18.novembrī – svētku programma visas dienas garumā

Valsts dzimšanas dienā - 18.novembrī – gaidāma īpaša svētku programma visas dienas garumā. LNT rādīs Nacionālo bruņoto svētku parādi no 11.novembra krastmalas, būs īpaši svinīgs „Tautas Balss" raidījums, bet LNT Ziņās astoņos tiešraidē no Brīvības pieminekļa rādīsim Valsts prezidenta Valda Zatlera svinīgo svētku uzrunu. Uzreiz pēc tam, svinīgi visā Latvijā, katrās mājās, pagastā un arī citur pasaulē kopā dziedāsim Latvijas valsts himnu un baudīsim krāšņo svētku salūtu!

Bet vakara kulminācijā LNT rādīs izcilā latviešu režisora Jāņa Streiča spēlfilmas „Rūdolfa mantojums" pirmizrādi! Un, kā svētkos pienākas – filmas pirmizrādi LNT rādīs bez reklāmas pauzēm.

Svētku sajūta arī ikdienas raidījumos

14. novembra raidījumā „Sirmā ēdienkaratē" pavārs Mārtiņš Sirmais kopā ar prezidenta kungu Valdi Zatleru gatavos īpašu maltīti. Gan Zatlera kungs, gan Sirmais dos savu ieguldījumu svētku maltītes tapšanā un patriotiskas noskaņas radīšanā. Prezidenta kungs parādīs, kā gatavojami ļoti latviski un fantastiski garšīgi liellopu gaļas tītenīši, cienās viesus ar paštaisītu pīlādžu limonādi, savukārt Mārtiņš galdā liks Baltijas jūras mencu sautētu ar muskatķirbi. Neizpaliks arī bez saldā - šoreiz tas būs maigs rupjmaizes kārtojums ar hurmu.

17. novembra raidījumā „Mājokļa jautājums" taps viesistaba leģionāram, kurš katru gadu savu dzimšanas dienu svin vienlaicīgi ar Latvijas proklamēšanas dienu 18. novembrī, lai gan īstais dzimšanas dienas datums ir 20. novembris. Ar atmiņām un patriotiskām dziesmām tas tiek svinēts nelielajā, bet mājīgajā un kārtīgajā viesistabā. Antonam Meirānam ir 88 gadi, bet viņa sievai Zofijai 85. Viņa ģimenē ir 18 cilvēki – Antonam ir 2 meitas, 3 mazmeitas, 1 mazdēls, 2 mazmazdēli, 5 mazmazmeitas un mīļa sieviņa, ar kuru kopā nodzīvots jau 60 gadu, un šogad Jāņos svinētas Dimanta kāzas.

Savukārt LNT sirsnīgajā projektā „Dziedošās ģimenes" 14. novembra raidījumā skanēs katras ģimenes novada dziesmas. Katra ģimene dziedās savai dzīves vietai, savam novadam raksturīgāko dziesmu - gan komponistu radītas, gan tautas dziesmas.

Svinēsim svētkus kopā! Ar mīlestību Latvijai – sirdī un darbos.

LNT – tava televīzija no sirds.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV