Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Latvijas Okupācijas muzejs aicina svinēt valsts svētkus

Jānis Erno, 05.11.2010. 16:16

Latvijas Okupācijas muzejs aicina svinēt valsts svētkus - Lāčplēša dienu 11.novembrī un Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienu 18.novembrī, apmeklējot īpašos sarīkojumus muzejā.

11.novembrī pulksten 18:00 Rīgā Kongresu nama mazajā zālē notiks Okupācijas muzeja kino video fono foto krātuves vadītāja, kinorežisora Andreja Edvīna Feldmaņa veidotās muzikālās filmas "Paliec sveiks, mans mazais draugs!" pirmizrāde. Filmas otra pirmizrāde ar autora piedalīšanos notiks Rūjienā, minētā datuma pulksten 19:00.

Pulksten 19:00 pie Okupācijas muzeja sāksies Lāčplēša dienai veltīts koncerts "Brīvības cīņu gars cauri visiem laikiem". Tajā dziedās vīru kopa Vilki, folkloras kopa Vilcenes, jauniešu grupa Pērkoņieši, folkloras draugu kopa Skandinieki, kā arī seno cīņu un folkloras kopa Vilkači. Plānoti arī seno cīņu, pašaizsardzības un tuvcīņas paraugdemonstrējumi. Pulksten 21:00 pie Akmens tilta Daugavā tiks nolaists uguns plosts, tam sekos kopīga sadziedāšanās 11.novembra krastmalā pie prezidenta pils.

18. novembrī Okupācijas muzejā pulksten 15:00 un 17:00 rādīs Zigurda Vidiņa dokumentālo filmu par Lidiju Lasmani (Doroņinu) "Gaismas Ceļā". Filmas izrādē, kas sāksies pulksten 17:00, skatītāji varēs tikties ar režisoru un filmas galveno varoni.

Sarīkojumu norisi finansiāli atbalsta Rīgas dome.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV