Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Latvijas Universitātes datorikas studentiem būs moderna mācību un atpūtas telpa

Jeļena Poļakova, 16.12.2010. 18:55 | komentāri (1)

Otrdien, 21.decembrī, plkst. 12.00, Latvijas Universitātes (turpmāk – LU) Datorikas fakultātē, Raiņa bulvārī 19, svinīgajā ceremonijā tiks atklāta jauna mācību un atpūtas telpa fakultātes studentiem, kurā tiks nodrošināta iespēja izmantot un piekļūt informācijas tehnoloģijām un tiks radīta vide kopīgu projektu īstenošanai.

Svinīgajā atklāšanā uzrunu teiks LU rektors Mārcis Auziņš, LU Fonda direktore Laila Kundziņa, Microsoft Izglītības nozares vadītāja Baltijā Līna Dzene. Telpas remonts un labiekārtošana ir īstenota saskaņā ar š.g. 16.novembrī parakstīto visaptverošo Education Alliance sadarbības līgumu starp LU un Microsoft, kura mērķis ir ar tehnoloģiju uzlabošanu, to pieejamības paplašināšanu un efektivitātes palielināšanu veicināt izglītības kvalitātes paaugstināšanu, kā arī inovāciju veicināšana, jaunu darba vietu un iespēju radīšana un kvalificēta darbaspēka trūkuma mazināšana.

„Mecenātisms Latvijas Universitātē ir ar senu vēsturi un vienmēr visos laikos mecenātu atbalsts ir radījis inovācijas studiju ikdienā, ko apliecina arī Microsoft atbalstītais projekts. Tagad Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes studenti būs ieguvuši mācību telpu, kas studentu ik dienas dzīvē ienesīs jaunas pārmaiņas," saka Laila Kundziņa.

„Microsoft Latvia ir gandarīts par iespēju sadarboties ar LU. Datorikas fakultātes studentu mācību un atpūtas telpas labiekārtošana ir viena no pirmajām īstenotajām aktivitātēm parakstītā Education Alliance sadarbības līguma ietvaros. Mēs apzināmies, ka ir ārkārtīgi būtiski studentiem nodrošināt pieeju jaunākajām tehnoloģijām un programmatūrai, kā arī radīt draudzīgu vidi kopīgu ideju apspriešanai un projektu īstenošanai. Esam gandarīti, ka sadarbībā ar LU Fondu un pašiem studentiem mums ir izdevies radīt studentiem draudzīgu vidi ar jaunāko tehnoloģisko nodrošinājumu, kas katram lietotājam sniegs iedvesmu, jaunas idejas, pozitīvu gaisotni, kā arī iespēju izmantot nepieciešamos resursus zināšanu veiksmīgākajai apguvei," uzskata Microsoft Izglītības nozares vadītāja Baltijā Līna Dzene.

„Datorikas fakultātes primārais mērķis ir kalpot sabiedrībai un tautsaimniecības nozarei - IKT. Mūsu vairāk nekā 70 tautsaimniecības sadarbības partneru lokā Microsoft ir viens no neapšaubāmiem un ilglaicīgiem līderiem. Konkrētais projekts ir iezīmīgs ar vairākiem aspektiem: Microsoft pirmoreiz veica tiešu ieguldījumu fakultātes infrastruktūrā, atbalstot studentu pašpārvaldes iniciatīvu izveidot telpu, kur studentiem atpūsties un mācīties. Studenti ar savām rokām un daļēju atbalstu no pašpārvaldes budžeta un Microsoft ar līdzfinansējumu, aparatūru un programmatūru, piedaloties LU Fondam, ir paveikuši teicamu darbu. Mēs visi kopā varam!" norāda LU Datorikas fakultātes dekāns Juris Borzovs.

"Vide ir viens no svarīgākajiem aspektiem, kas veicina sabiedrības attīstību. Tāpēc ir būtiski, lai vide universitātē būtu studentiem draudzīga. Draudzīgi ne tikai lekciju laikā, bet arī ārpus tā, lai Universitāte neaprobežotos tikai ar lekcijām. Lai laiku starp lekcijām varētu pavadīt brīvā atmosfērā kopā ar citiem fakultātes studentiem. Tieši kolektīvā dzimst interesantas idejas, veidojas aizraujoši projekti. Mēs ceram, ka šī telpa būs kā platforma dažādiem projektiem, iespējams pēc 10 gadiem mēs varēsim atskatīties uz uzņēmumiem, kas ir dzimuši tieši šajā telpā!" stāsta Datorikas fakultātes students Mārtiņš Zviedris.

Telpas atklāšanas ietvaros studentiem būs iespēja iepazīties arī ar citām Microsoft sniegtajām iespējām, lai veicinātu studentu konkurētspēju un zināšanu apguvi, tostarp par Imagine Cup starptautisko studentu konkursu.

Par LU

Latvijas Universitāte dibināta 1919.gada 28.septembrī un šobrīd ir lielākā Latvijas augstskola, kā arī vienīgā klasiskā tipa augstākā mācību iestāde Latvijā. Universitātes 13 fakultātēs studē 20 000 studentu.

Par LU Fondu

Nodibinājums LU Fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla mecenātisma organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem. LU Fonds sadarbībā ar partneriem realizē mācību vides uzlabošanas projektus un rekonstrukcijas un materiāli tehniskās bāzes uzlabošanas projektus.

Par Microsoft Latvia

Microsoft Latvia izveidots 1999. gadā kā Microsoft pārstāvniecība Baltijas valstīs. Microsoft Latvia profesionāļi jau vairāk kā desmit gadu garumā nodrošina partneru atbalstu, servisu un risinājumu izstrādi, kā arī mārketinga kampaņas. Microsoft Latvijā ir 69 zelta sertificētie partneri. Uzņēmums 10 gadu laikā dažādu sabiedrības labuma projektu īstenošanā investējis, ziedojis naudu un programmatūru vairāku desmitu miljonu ASV dolāru apjomā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV