Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļa aicina uz e-grāmatas atklāšanu

Kristīne Dalmatova, 04.02.2011. 10:44

Latvijas Universitātes 69.zinātniskās konferences sekcijas „Nacionālā identitāte un komunikācija" ietvaros 2011. gada 7. februārī plkst. 16.30 Sociālo zinātņu fakultātē Rīgā, Lomonosova ielā 1a, 210. auditorijā tiks atklāta e-grāmata „Nacionālās identitātes komunikācija Latvijas kultūras telpā".

Pēc zinātniskajiem lasījumiem plkst. 18.30 interesenti aicināti uz neformālu e-grāmatas atklāšanu fakultātes kafejnīcas telpās, kuras laikā būs iespēja iepazīties ar mākslinieces Agneses Bules mākslas projektu „Latviešu sapnis", kur ikonogrāfiskā veidā tiek runāts par latviešiem un latviešu esamību.

Konferences 9 referāti un e-grāmata akcentē dažādus mūsdienu nacionālās identitātes aspektus. Ar nacionālo identitāti saprastas daudzveidīgas individuālās un kolektīvās apziņas struktūras, kuru sarežģītais, bieži pretrunīgais tīkls norāda uz to, cik stipras vai vājas ir nacionālās saesības (kopā būšanas) vēlmes.

Grāmatā „Nacionālās identitātes komunikācija Latvijas kultūras telpā" tapusi projekta valsts pētījumu programmas „Nacionālā identitāte" ietvaros un tajā analizēti dažādi veidi, kā nacionālā identitāte atklājas Latvijas publiskajā telpā - medijos, literatūrā, kino, teātrī, reklāmās, virtuālajā un reālajā vidē.

„Nacionālā identitāte ir perspektīvs izziņas priekšmets. Vienlaikus tā ir gan teorētiski, gan praktiski nepieciešama. Teorētiski tāpēc, ka acīmredzami pastiprinās vajadzība dziļāk iepazīt sociālā jeb saesības (kopā būšanas) daudzveidīgo tīklu. Praktiski tāpēc, ka identitāte nozīmē darbību un sadarbību- atzīšanu un iekļaušanos. Darbību parasti ievada vēlmes - stiprāka vai vājāka griba sabūt kopā- atzīt par savu, aizstāvēt un attīstīt kopienu. Nacionālā identitāte tādējādi ir izvēle, ko kultūra- mūsu pētījumā- mediji un māksla - var veicināt, ignorēt vai svītrot," krājuma tematikas nozīmi skaidro viena no grāmatas redaktorēm prof. Skaidrīte Lasmane.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV