Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Pasniegtas Latvijas Universitātes gada balvas

Latvijas Universitātes Preses centrs, 04.02.2011. 12:35

Šodien, 4.februārī, Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā darbinieku sapulcē rektors Mārcis Auziņš uzrunāja Universitātes saimi un tika pasniegtas LU gada balvas (LU balva par sasniegumiem zinātnē, LU labākais darbinieks un LU Skolotāja balva), kas tiek piešķirtas reizi akadēmiskajā gadā.

LU rektors profesors Mārcis Auziņš uzrunā klātesošajiem uzsvēra: „Pēdējā gadā aizsāktās diskusijas par pārmaiņu nepieciešamību augstākajā izglītībā un zinātnē ir pamats piesardzīgam optimismam, ka ilgstošais ledus šajās nozarēs ir ieplaisājis. Pērn ievēlētās Saeimas sastāvs un jaunais izglītības un zinātnes ministrs vieš cerību, ka sekmīgi aizsāktie procesi šajā gadā tiks sekmīgi virzīti uz priekšu, jo ir pēdējais laiks augstākās izglītības un zinātnes reformēšanā no vārdiem pāriet pie konkrētiem darbiem."

Pēc rektora ziņojuma tika pasniegtas LU gada balvas.

LU balva par sasniegumiem zinātnē

Šī balva tika pasniegta jau ceturto gadu. Par izcilu promocijas darbu 2010.gadā atzinību izpelnījušies Vita Pilsuma un Andis Kalvāns. Balvu par oriģināla pētījuma rezultātiem saņēma Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes profesors Māris Kļaviņš un Sociālo zinātņu fakultātes profesors Tālis Tīsenkopfs. Par zinātniskās skolas izveidošanu tika sumināts profesors Rihards Kondratovičs un profesors Kalvis Torgāns.

LU labākais darbinieks

Par 2010.gada labākajiem LU darbiniekiem, kas tika noteikti, ņemot vērā elektroniskās aptaujas rezultātus LU portālā, atzīti LU muzeja direktors Ilgonis Vilks, Personāla departamenta Sociālā dienesta vadītāja Astra Kravčenko un Ekonomikas un vadības fakultātes Vides pārvaldības katedras sektora vadītāja Daiga Štelmahere.

LU Skolotāja balva

LU Skolotāja balvu skolotājiem un skolas direktoram piešķir, lai izceltu un atbalstītu tos Latvijas skolu skolotājus un direktorus, kas devuši ievērojamu ieguldījumu skolēnu sagatavošanā studijām Universitātē.

Balvu un rektora atzinības rakstu ieguva matemātikas skolotāja Agita Berkmane (Ādažu Brīvā Valdorfa skola), vēstures skolotāja Aija Šneidere (Ziemeļvalstu ģimnāzija) un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas direktors Māris Brasla.

Rektora atzinības rakstus saņēma matemātikas skolotājas Inese Roze un Laila Ruķe (Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija), Gunta Konstantinoviča (Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskola), vēstures skolotāji Dzintra Liepiņa (Natālijas Draudziņas ģimnāzija), Māris Zvaigzne un Aija Gudzuka (Rīgas Valsts vācu ģimnāzija), Natālijas Draudziņas ģimnāzijas direktors Māris Sika un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas direktore Ināra Gaile.

Rektora pateicību saņēma arī vairāki LU darbinieki – Ķīmijas fakultātes asociētā profesore Ida Jākobsone, LU Fonda izpilddirektore Laila Kundziņa, Saimniecības pārvaldes direktora vietniece Genovefa Pavlova un galvenā grāmatvede Indra Ribicka.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV