Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Darbu uzsāks Latvijas Universitātes Jauno fiziķu skola

LU Preses centrs, 16.02.2011. 13:43

19. februārī darbu uzsāks LU Fizikas un matemātikas fakultātes Jauno fiziķu skola jeb JFS. JFS ar lekciju un praktisko darbu palīdzību ļaus dalībniekiem iegūtu jaunu informāciju par dažādām interesantām fizikas tēmām, dos iespēju praktiski novērot dažādas fizikālas parādības un ar fizikas studentu palīdzību analizēt tās, iegūt padziļinātu izpratni par fizikālo procesu norisi.

Dalība JFS topošajiem studentiem palīdzēs saprast vai savā tālākajā izglītībā orientēties dabas un tehnisko zinātņu virzienā. Nodarbības notiks reizi mēnesī, sestdienās no februāra līdz maijam. Nodarbības ilgums būs aptuveni četras stundas.

Bez klātienes nodarbībām Jauno fiziķu skola piedāvās arī mājas darbus, kas sastāvēs no dažādiem testiem, uzdevumiem un eksperimentiem, kas dalībniekiem būs jāveic patstāvīgi. Gan klātienes testu rezultāti, gan mājas darba uzdevumu vērtējumi sezonas noslēgumā tiks apkopoti un dalībnieki ar augstāko novērtējumu tiks pie vērtīgām balvām.

Lai gan nodarbības ir domātas vidusskolēniem, laipni aicināti arī pamatskolas skolēni un fizikas skolotāji, kuriem ir interese uzzināt vairāk par dažādām ar fiziku saistītām tēmām.

JFS organizē Fizikas un matemātikas fakultātes studenti sadarbībā ar fakultātes pasniedzējiem.

„Jauno fiziķu skolas" 1.nodarbība notiks 2011. gada 19.februārī plkst. 10.00 Fizikas un matemātikas fakultātes 100. auditorijā (Zeļļu iela 8). Nodarbības tēma – „Svārstības un viļņi". Nodarbībā tiks aplūkota svārstību nozīme mūzikā: skaņas ierosināšanas veidi dažādos mūzikas instrumentos, kā arī dažādu skaņu veidošanās likumsakarības un līdzekļi to īstenošanai. Tiks arī apskatīti ar Zemes garozas svārstībām jeb zemestrīcēm saistīti jautājumi, piemēram, kādēļ dažkārt zemestrīces laikā sagrūst tikai noteikta augstuma ēkas. Nodarbības dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar dažādiem viļņu veidiem un to izplatību mums apkārt esošajā pasaulē.

Lai pieteiktos pirmajai nodarbībai, sūti e-pastu uz adresi jfs@lu.lv. E-pastā ir jānorāda vārds, uzvārds, skola un klase, kurā mācies. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ, ja gribi būt pārliecināts, ka Tev pietiks vieta, pieteikuma e-pasts jānosūta līdz 16.februāra plkst. 23.59.

JFS jaunumiem var sekot līdzi http://skolas.lu.lv/jfs/, kā arī Tviterī: http://twitter.com/JFS_2011

Vairāk informācijas: http://www.lu.lv/gribustudet/zinas/t/5245/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV