Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Latvijas Universitātes studenti aicināti pieteikties Kurta Hāgena stipendijai

LU Fonds, 28.03.2011. 11:15

No 31.marta līdz 31.maijam iespējams pieteikties Kurta Hāgena stipendijai studijām Vācijas augstskolās 2011./2012.gada rudens semestrī, aizpildot on-line anketu mājas lapā www.fonds.lv.

Tiesības pretendēt uz stipendiju ir ikvienam Latvijas Universitātes (LU) maģistrantūras un doktorantūras studentam, kurš 2010./2011.akadēmiskajā gadā studē pilna laika studijās LU (izņemot pēdējo semestru studentus) un plāno 2011./2012.akadēmiskajā gadā studēt kādā no LU sadarbības augstskolām Vācijā.

Stipendijas apjoms ir 3000 eiro semestrī. Ik gadu stipendijās tiks izmaksāti 50 000 eiro ar mērķi atbalstīt apdāvinātus LU studentus.

Stipendijas komisija, izskatot pieteikumus, ņems vērā sekmes studijās, pretendenta motivāciju, īpašus sasniegumus un nopelnus LU, aktivitāti studiju procesa organizācijā, kā arī svešvalodas zināšanas. Lai izvēlētos atbilstošākos pretendentus, notiks intervijas klātienē.

Pateicoties Rīgā dzimušā mecenāta Kurta Hāgena (1916-2000) LU novēlētajam 2,4 miljonu eiro kapitālam, tā augļi ik gadu 16 studentiem dos iespēju gūt pieredzi kādā no Latvijas Universitātes sadarbības augstskolām Vācijā semestra studijās.

Par LU Fondu
Nodibinājums LU Fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla mecenātisma organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem. LU Fonds sadarbībā ar partneriem realizē mācību vides uzlabošanas projektus un rekonstrukcijas un materiāli tehniskās bāzes uzlabošanas projektus.

Papildu informācija:
LU Fonds
Tālr. 672 44 120
E-pasts: fonds@fonds.lv
www.fonds.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV