Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Latvijas Universitātē notiek pasākums topošajiem studentiem „Studenta kurpēs"

LU Preses centrs, 04.04.2011. 17:06

No šodienas, 4.aprīļa, līdz 8.aprīlim Latvijas Universitātē notiek ikgadējais pasākums topošajiem studentiem „Studenta kurpēs". Pasākuma ietvaros vidusskolas klašu skolēniem ir iespēja vienu dienu pavadīt kopā ar kādu skolēna izvēlētās studiju programmas studentu.

„Studenta kurpēs" sniedz iespēju skolēnam piedalīties lekcijās, semināros, laboratorijas darbos, iepazīties gan ar studēšanas procesam nepieciešamajām prasmēm un iemaņām, gan pasniedzējiem, gan LU Bibliotēku un citām mācību telpām, kā arī iegūt citu vērtīgu informāciju, kas var noderēt studiju programmas izvēlē un sekmēt iekļaušanos studiju vidē.

Piedalīšanās šajā pasākumā nozīmē iepazīties arī ar citiem studentu dzīves būtiskiem aspektiem, piemēram, dzīvošanu dienesta viesnīcās, darbību pašpārvaldēs un pašdarbības kolektīvos. Tāpat tā ir iespēja izzināt tieši no studentiem, ko nozīmē studijas konkrētajā programmā, kas tajās ir svarīgākais un kādas papildu iespējas tās sniedz. Kā atzinuši LU studenti, kuri pasākumā piedalījušies kā skolēni, „viena diena kopā ar studentu ir vērtīgāka par rakstisku teorētisko informāciju vai bukletu, lai cik veiksmīgs tas arī nebūtu."

Šogad pasākumā „Studenta kurpēs" piedalīsies 758 skolēni no visas Latvijas. Visvairāk skolēnu – 155 – iepazīs Medicīnas fakultātes, 105 – Sociālo zinātņu un 100 - Humanitāro zinātņu fakultātes studentu dzīvi, 68 skolēni iejutīsies Ekonomikas un vadības fakultātes studentu ādā, 82 skolēnu iepazīs Juridiskās fakultātes, bet 68 - Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studentu ikdienu. Skolēni izrādījuši interesi par visām LU fakultātēm, un katrā no tām būs kāds studentu dzīves vērotājs. Pasākumā šogad piedalīsies 618 Latvijas Universitātes students, katrs uzņemsies rūpes par vienu vai vairākiem skolēniem, ar kuriem kopā pavadīs vienu dienu, iepazīstinot ar savu dzīvi Universitātē.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV