Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

LKA prezentē jaunu bakalaura studiju apakšprogrammu „Starptautiskie kultūras sakari Latvija-Turcija"

Aija Melbārde, 07.04.2011. 14:38

Uzsākot jauno bakalaura studiju apakšprogrammu par Turcijas kultūru un sabiedrību, Latvijas Kultūras akadēmija un Turcijas vēstniecība organizē slēgtu kino seansu – filmas „Mīlestība citā valodā" (režisors Ilksens Bašarirs (Ilksen Basarir), 2009) skati 12.klašu skolēniem. Seansu aicināti apmeklēt arī mediju pārstāvji.

Pirms seansa skatītājus uzrunās Turcijas vēstniecības padomniece Bilgin Özkan kundze un Latvijas Kultūras akadēmijas prorektore prof.Daina Teters. Studenti varēs iegūt arī plašāku informāciju par Kultūras akadēmijas jauno bakalaura studiju apakšprogrammu - starptautiskie kultūras sakari Latvija-Turcija.

Šī būs jauna specializācija, kurā pirmo reizi Latvijā akadēmiskā programmā varēs apgūt turku valodu, Turcijas vēsturi un kultūru. Īpaša uzmanība tiks veltīta profesionālo prasmju apgūšanai tulkošanā. Studenti tiks iepazīstināti ar Turcijas kultūras mantojumu un mūsdienu multikulturālās Turcijas sasniegumiem literatūrā, mākslā, mūzikā un kino.

Pateicoties Turcijas Izglītības ministrijas atbalstam, lekcijas turku valodā lasīs vieslektori no Turcijas. Eiropas Savienības (ES) programmas „Erasmus" ietvaros studentiem būs plašas apmaiņas studiju iespējās Turcijā.

Pateicoties arvien intensīvākajiem starpvalstu kontaktiem, kā arī ņemot vērā Turcijas pievienošanās sarunas ES, Latvijas un Turcijas divpusējā sadarbība ekonomikas, kultūras un izglītības jomās pēdējos gados kļuvusi arvien ciešāka. Jaunā studiju programma izveidota, reaģējot uz jau šobrīd darba tirgū esošo pieprasījumu pēc turku valodas speciālistiem, kā arī Turcijas stratēģisko lomu pasaulē.

Lai informētu jauniešus par Turcijas aktualitātēm un popularizētu Latvijas Kultūras akadēmijas jauno studiju programmu, akadēmija organizē šo kino seansu, piedāvājot noskatīties vienu no jaunākajām un veiksmīgākajām turku filmām. Šajā akadēmiskajā gadā Latvijas Kultūras akadēmijas nakts filmu skatēs „Crazy Night" rādītās turku filmas tika plaši apmeklētas un pieņemtas ļoti atzinīgi, pierādot, ka turku kinematogrāfija slēp daudzus Latvijā vēl neatklātus pasaules klases mākslas darbus.

Filma turku valodā ar subtitriem angļu valodā, tulkojums latviešu valodā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV